Performanta economica a unei tari este bazata pe servicii. In cele mai competitive tari din Uniunea Europeana, economia serviciilor revendica rolul de lider. Dezvoltarea serviciilor este un deziderat si pentru Romania, daca vrea sa fie o economie competitiva. Prin urmare, evolutia acestui sector...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
1375
15-Sep-2015
Situatia economica recenta aduce un grad ridicat de incertitudine.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Nimeni nu stie care va fi atitudinea clientilor, situatia furnizorilor si cea a altor parteneri de afaceri.
De aceea, singura cale posibila este crearea mai multor planuri pentru scenarii diferite.
Pentru a lua in calcul factorii de risc, dar si pentru a nu omite unele aspecte importante, trebuie sa comunici cu toti stakeholderii.
Astfel, vei avea o imagine ampla asupra viitorului si vei putea reduce din incertitudini.
Ce trebuIe sa faceti pentru a reduce riscurile!
Determinati la care dintre ariile urmatoare sunteti cel mai expus si pe care trebuie sa va axati cel mai mult pentru a reduce impactul asupra intregii firme si pentru a crea oportunitati in viitor.
1. Inovatie
Taierea investitiilor in inovatie poate ameninta succesul viitor al firmei. Analizati investitiile realizate in inovatie pana in prezent si alegeti doar cateva proiecte care au cea mai mare probablilitate de succes.
Pentru multe companii, fie ca activeaza in IT, auto sau in industria alimentara, investitiile in inovatie sunt importante pentru ca asigura competentele-cheie viitoare.
O alta solutie ar fi sa externalizati activitatile de inovare pentru a reduce din costuri. Totusi, daca este vorba despre proiecte foarte importante, va recomandam sa le dezvoltați in-house.
2. Furnizori
Pe timp de criza nu este o surpriza daca unii furnizori dispar. Multe organizatii nu reusesc sa supravietuiasca si sunt nevoite sa isi intrerupa activitatea.
De asemenea, este posibil ca furnizorii ce au ramas in picioare sa nu va mai poata acorda credit sau sa va indeplineasca necesarul de materii prime si servicii.
Pentru a face fata acestei situatii, va recomandam sa colaborati cu furnizorii pentru a traversa impreuna aceste momente dificile. incercati sa transformati furnizorii in parteneri de afaceri si sa identificati ariile in care va puteti sprijini.
Pentru aceasta, reduceti complexitatea retelei de furnizori si lucrati doar cu cei care pot deveni parteneri pe termen lung. Daca pentru afacerea dumneavoastra nu este posibil sa colaborati doar cu cativa furnizori, atunci vanati cele mai bune oferte existente pe piata.
Cautati discounturi pe piata locala sau identificati furnizori mai accesibili din alte tari, cum ar fi China sau India.
3. Servicii administrative
in procesul de restructurare, unii manageri trec cu vederea cheltuielile cu chiria, utilitatile, receptia si serviciile de curatenie pentru ca le considera prea mici comparativ cu restul costurilor.
Totusi, pentru multe organizatii, costurile administrative pot reprezenta o parte mai mare din cheltuielile lunare decat ar parea la o prima vedere.
De aceea, va recomandam sa realizati un calcul simplu, al procentului cheltuielilor administrative din totalul celor operationale. Apoi, ganditi-va daca afacerea dumneavoastra are nevoie de acestea pentru a functiona in bune conditii.
De exemplu, aveti nevoie de locatia actuala? Puteti renegocia sau gasi spatii mai putin costistoare? Este posibil ca angajatii sa realizeze unele activitati de acasa pentru a reduce costurile cu utilitatile?
Analizati situatia dintr-o perspectiva noua si lasati la o parte stereotipurile privind modul traditional de lucru pentru ca acestea nu se mai aplica in noile conditii economice.
4. Finantare
Oportunitatile de finantare s-au redus semnificativ pe timp de criza. imprumuturile sunt mai scumpe si presupun conditii mai aspre. Nu renuntati insa. Vorbiti cu alti antreprenori si invatati din experienta acestora.
Desi poate credeti ca ati epuizat toate variantele de finantarere, nu ezitati sa explorati noi surse. Amintiti-va ca cel mai mult conteaza sa supravietuiti in aceasta perioada dificila pentru toata lumea.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
26 Nov2018
Perspectiva afacerilor din serviciile profesionale in 2018
de Afaceri La Cheie
27 Iul2018
Ai o afacere in constructii? 5 sfaturi care te vor ajuta in dezvoltarea ei
Caramida cu caramida, se construieste o casa. Om cu om, se construieste o echipa. In ambele cazuri, trebuie sa optezi pentru ce e mai bun, altfel risti sa se surpe totul.
Inca iti mai aduci aminte momentele de inceput ale carierei tale in constructii. Aveai la dispozitie doar cativa...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
10 Aug2017
Programul Comert 2017: inscrierile incep pe 16 august. Descarca documentele necesare pentru a primi finantare
de Alina Constantinescu Incepand din 16 august 2017, firmele de comert sau servicii vor putea solicita pana la 250.000 de lei (aproximativ 55.000 de euro) de la stat.
Antreprenorii vor completa si transmite on-line planul de investitii incepand cu 16.08.2017 ora 10.00, timp de 10 zile lucratoare de la demararea...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
29 Mai2017
Video Start-up Nation: Prezentarea planului de afaceri in varianta simplificata
de Alina Constantinescu Ilan Laufer, secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, a prezentat intr-un video toate informatiile necesare privind planul de afaceri pentru Programul Start-up Nation.
Procedura de inscriere in cadrul progamului Start-up Nation este una simpla, usoara si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Stand de sucuri naturale
- → Afaceri la cheie - Castiga 20.000 euro/luna cu propria ta Ferma de Vipere!
- → Top 27 cele mai profitabile afaceri la cheie
- → Feng Shui - afacerea care iti aduce bani multi si energii pozitive
- → Afaceri la cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
- → Idei de afaceri cu amenajari interioare pentru birouri si locuinte
- → O afacere cu produse cosmetice 100% naturale la tine acasa
- → Top 33 cele mai tari idei de afaceri dupa orele de serviciu
- → Afaceri la cheie - Descopera comoara din pivnita - ciupercile Pleurotus!
- → Afaceri la cheie - Cultivarea arbustilor fructiferi: catina, coacaze, capsuni
Comentarii0 comentarii