Mediul antreprenorial din Romania, chiar daca inca fragil, este plasat de noua generatie intr-o lumina favorabila. Cu toate acestea nu este usor sa conduci o companie nici in Romania, nici in alta parte din lume. Problemelor de dezvoltare li se adauga cele adminstrative cu puternic accent...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
1245
02-Apr-2018
Dupa o analiza a mediului de afaceri realizata de compania Elite Business Women de-a lungul mai multor conferinte de business organizate in Romania, se constata o crestere ingrijoratoare a start-up-urilor care intra in insolventa sau in faliment in primii 3-5 ani de activitate. In acelasi timp, se observa ca firmele infiintate de femei prezinta un risc mai mare decat cele infiintate de barbati.2.5
din 2 voturi
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
In acest context, fondatoarea celei mai mari companii din Romania dedicate antreprenoriatului feminin, Bianca Tudor, recomanda antreprenorilor aflati la inceput de drum sa urmeze 6 pasi simpli:
1. Testeaza ideea ta de business.
“Oricat de mult iti place ideea ta de business si oricat de mult ai muncit la ea, utilizatorul final este clientul, iar acesta se masoara in nevoi si cum raspunde produsul sau serviciul tau la acestea. Daca vrei sa iti deschizi o ceainarie, de exemplu, mergi la colt de strada si incearca sa vinzi ceaiul tau. Cat ai cere, dar mai ales cat ti se ofera? Cere feedback, vezi parerea consumatorului si reconsidera produsul sau serviciul tau in functie de acestea. Un produs sau serviciu, pana la urma este un mecanism viu care trebuie reinventat, adaptat continuu”, explica Bianca Tudor.
2. Acum ca ai ales sa fii antreprenor, asuma-ti noua directie!
“Trebuie sa fii constient ca antreprenoriatul este abilitatea ta de a raspunde la provocari in fiecare zi, de a gasi solutii in mod constant, de a fi creativ si de a-ti pastra entuziasmul. Crede in tine, viziunea ta trebuie sa fie crezul tau! Trateaza-te cu respect in relatia cu orice client, furnizor, partener si nu te vinde ieftin! Da, totul este o negociere si trebuie sa fii pregatit pentru asta”, declara antreprenoarea.
3. Creeaza un business plan si ia in serios partea de cheltuieli de inceput.
“Am inceput afacerea fara sa ma gandesc foarte serios la cheltuieli: infiintare firma, contabilitate, poate chirie sediu, website, campanii de promovare. Aaa da si planul B, caci daca nu faci bani in primele luni, uneori primul an, va trebui sa „creditezi” firma, sa muncesti din greu la strategia de vanzare si sa incerci sa „finalizezi tranzactii si sa semnezi contracte”. Iti amintesti de pastrarea entuziasmului si a crezului=vizunii tale? Aici intervine partea de incredere in tine, adaptare si solutii. Recomand sa ai un plan B pentru venituri, atunci cand dai drumul la un business”, mentioneaza specialistul.
4. Formeaza-ti o echipa cu care sa construiesti business-ul tau.
“Nu despre angajati este vorba, ci despre colaboratori, oameni „project-based” care sa te ajute sa cresti business-ul tau. Oricat de imposibil poate parea, nu poti face totul singur! Gaseste colaboratori, oameni care sa creada in viziunea ta, sa se regaseasca in misiunea ta. Nu cobori standardele si nu face compromisuri – prieteni, rude -, exista profesionisti si ai nevoie de ei. Cartea ta de vizita sunt angajatii si colaboratorii tai, termenele respectate si lucrul bine facut, de aici poti creste organic”, considera specialistul in educatie antreprenoriala, Bianca Tudor.
5. Arena leilor sau competitia.
„Sper ca nu ai uitat de competitie. Poate fi cliseu insa trebuie sa fii mereu cu un pas inainte, sa aduci mereu ceva nou sau sa ai o idee geniala care nu poate fi copiata. Oamenii vor replica sau cel putin vor incerca sa copieze ideea ta, conceptul tau si trebuie sa fii pregatit, sa ai acel element de unicitate care sa faca clientii sa revina”, explica Bianca Tudor.
6. Business-ul inseamna bani.
“O lectie nu tocmai usoara pentru femei. Femeile tin la latura umana in business, femeile sunt voluntare si muncesc mult fara sa puna accent pe bani. Trebuie sa stii sa monetizezi efortul tau, sa emiti facturi pentru activitatea ta si sa fii platita! La final de zi, business-ul se traduce in numarul de facturi emise si bani in cont. Obisnuiam sa empatizez cu obiectiile clientilor mei: nu am bani, nu am timp, este prea scump. In realitate, ceea ce oferi este de valoare si daca iti cunosti valoarea, vei stii sa rezolvi obiectiile de mai sus: Prea scump in comparatie cu ce?”, declara fondatorul Elite Business Women.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 2.5 din 2 voturiArticole conexe
24 Iul2019
Managementul financiar al companiilor in faza de start-up
de Afaceri La Cheie
18 Dec2018
Start-up Nation 2018: cand incep inscrierile in program?
de Alina Constantinescu Aplicatia pentru inscrierea in programul Start-Up Nation 2018 se deschide joi, 27 decembrie 2018, ora 11:00.
Aplicatia va ramane deschisa timp de 30 de zile lucratoare. Alocatia financiara nerambursabila, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
07 Dec2018
Ordonanta de Urgenta pentru Start-Up Nation 2018, adoptata in sedinta de Guvern
de Alina Constantinescu Executivul a aprobat, astazi, Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea ordonantei de urgenta nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, prin programul Start-Up Nation, editia 2018.
”Raspundem, prin aceasta editie, unor necesitati economice...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
28 Aug2018
5 conditii pentru consolidarea antreprenoriatului
de Afaceri La Cheie Companiile mari sunt asociate cu birocratia. Structura organizatorica stufoasa, excesul de proceduri, email-uri si aprobari sufoca inovatia. Ca sa raspunda competitiei globale, mediul de afaceri se schimba. Inovatia si antreprenoriatul se propaga in lumea intreaga.
Companiile care apar sunt mici...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → 2 afaceri la cheie profitabile cu salcie energetica
- → Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!
- → Afaceri la cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
- → Afaceri la cheie: ferma de vipere - una dintre cele mai tentate afaceri!
- → Secretele ingrijirii celor mai deosebite si pretentioase flori de apartament si gradina!
- → Joaca-te inteligent cu copilul tau! Fise distractive si educationale
- → Afaceri online. Cum sa-ti faci Magazin Online
- → O colectie impresionanta de idei de afaceri!
- → Cresterea viermilor de matase
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
Comentarii0 comentarii