Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
5889 15-Ian-2016

4.36
din 11 voturi
RATING UTILIZATORI
Un domeniu de afaceri nu este atractiv daca in viitor pot patrunde usor noi concurenti, care vor aduce capacitati de productie si resurse suplimentare.

Firmele nou intrate pot castiga o parte mai mare a cotei de piata si reduce profiturile firmelor existente.

Analiza barierelor de intrare si iesire intr-un sector poate oferi indicii importante.

Astfel:
1. Nu se recomanda intrarea intr-un sector daca barierele de intrare si de iesire sunt mici.

In acest caz, veniturile sunt stabile, dar mici, pentru ca firmele intra si parasesc usor, fara restrictii sectorul respectiv. De exemplu, in cazul unei firme de consultanta pe fonduri europene, barierele de intrare sunt relativ mici pentru ca pe piata exista un numar mare de specialisti, iar investitia in echipamente este redusa.

De asemenea, barierele de iesire sunt mici, pentru ca o firma nu are pierderi mari atunci cand se hotaraste sa iasa din domeniu.

2.  Sectorul este mai atractiv daca barierele de intrare sunt mici, iar cele de iesire mari, firmele intra usor atunci cand conjunctura este favorabila, dar ies greu. in aceste conditii, oferta de produse depaseste capacitatea de absorbtie a pietei, reducandu-se nivelul profiturilor pentru toti competitorii.

3. Cel mai atractiv sector este acela in care barierele de intrare sunt inalte, iar cele de iesire sunt mici.

Astfel, firmele intra greu si parasesc usor sectorul in caz de recesiune.

4. Sectorul de afaceri nu este foarte atractiv daca barierele de intrare si iesire sunt inalte, potentialul de profit este ridicat pentru ca prezinta un risc mai ridicat.

Iesirea din acest sector de afaceri este mai dificila atunci cand ritmul de crestere al activitatii si posibilitatile de obtinere de profituri se stabilizeaza sau chiar incep sa scada.

De exemplu, o companie ce produce echipamente IT are bariere de intrare si de iesire mari, reprezentate de tehnologie, patente, facilitati.


Tags: afaceriafacerebariere de intrare


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

4 bariere concurentiale de intrare in afaceri si iesire
Rating:
Nota: 4.36 din 11 voturi

Articole conexe

23 Oct2019

OTP Bank Romania lanseaza Creditul Racheta pentru IMM-uri

de Afaceri La Cheie
OTP Bank Romania lanseaza prima platforma dedicata clientilor Intreprinderi Mici si Mijlocii (IMM) - Creditul Racheta. Antreprenorii care doresc sa obtina unul din produsele de finantare de pe aceasta platforma o pot face prin aplicarea 100% online. Acest proces inovator vine in intampinarea...
Citeste mai departe
24 Iul2019

Managementul financiar al companiilor in faza de start-up

de Afaceri La Cheie
Mediul antreprenorial din Romania, chiar daca inca fragil, este plasat de noua generatie intr-o lumina favorabila. Cu toate acestea nu este usor sa conduci o companie nici in Romania, nici in alta parte din lume. Problemelor de dezvoltare li se adauga cele adminstrative cu puternic accent...
Citeste mai departe
08 Mai2019

Fermierii isi pot asigura culturile cu bani europeni

de Alina Constantinescu
Incepand cu data de 1 aprilie 2019 se afla in derulare sesiunea de depunere a cererilor de finantare pentru submasura 17.1 - Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala, cu scopul de a incuraja fermierii sa isi asigure culturile...
Citeste mai departe
18 Dec2018

Start-up Nation 2018: cand incep inscrierile in program?

de Alina Constantinescu
Aplicatia pentru inscrierea in programul Start-Up Nation 2018 se deschide joi, 27 decembrie 2018, ora 11:00.  Aplicatia va ramane deschisa timp de 30 de zile lucratoare. Alocatia financiara nerambursabila, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016