Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
3273 03-Oct-2014

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
 

Daca stii clar obiectivul urmarit, la cat se vor cifra cheltuielile si in cat timp iti vei recupera investitia, este momentul sa te intrebi cum si de unde vei obtine fonduri pentru finantarea proiectului tau.

Daca nu dispui de sumele necesare, in acest capitol va trebui sa faci o lista a posibilitatilor si alternativelor de finantare.

Alcatuieste o lista a persoanelor carora te poti adresa si pe care crezi ca i-ai putea convinge sa investeasca in calitate de asociati care sa nu ia parte activa la afaceri, si o lista a rudelor si prietenilor care te-ar putea imprumuta cu o anumita suma pentru devoltarea afacerii.
  
Investigheaza apoi si intocmeste o lista a organizatiilor care finanteaza activitati cu grad mare de risc. Viziteaza filiala locala a organizatiei care se ocupa de intreprinderile mici, studiaza formularele de cerere de credit pe care le au si eventual completeaza-le intr-o forma preliminara.

Verifica care este publicatia de profil in care ar fi cel mai bine sa dai un anunt pentru gasirea unui partener sau investitor, daca ai nevoie de sprijin financiar.
 
Avand la dispozitie o lista cu toate variantele posibile, nu mai ramane decat sa le ordonezi in ordinea in care preferi sa apelezi la ele cand vei avea nevoie de bani. Cand cercetezi sursele de fonduri, scutesti timp  daca iti notezi numele persoanelor de contact si daca reusesti sa stabilesti o relatie de colaborare cu acestea.
 
In sectiunea documentara trebuie sa incluzi un raport de solvabilitate, intocmit de o institutie specializata. Cand primesti raportul, verifica continutul si ia masurile necesare pentru a elimina comentariile negative. Odata acestea solutionate, solicita o revizuire a raportului si ataseaza o copie a lui la planul tau de afaceri.
 
Daca esti in posesia unui patent sau drept de autor, ataseaza copii ale acestora. Orice licenta de folosire a patentului sau dreptului de autor al altcuiva trebuie de asemenea inclusa.

Daca ai drept exclusiv de distributie a unui produs, anexeaza documentele care atesta acest lucru. De asemenea, trebuie incluse copii ale oricaror acte de inchiriere, acorduri sau alte acte juridice care au legatura cu afacerea ta.

In final, scrie o scurta prezentare de ansamblu din care sa reiasa  cand a fost infiintata firma, care este scopul activitatii ei, ce are specific, cum intentonezi sa atingi o anumita cota de piata si rezultatele anticipate pentru urmatorii 5 ani.
 
Pe ultima pagina a planului de afaceri vei mentiona numele, adresele si numerele de telefon ale celor care pot da referinte despre tine, cunostinte personale sau colaboratori de afaceri – persoane care te-au cunoscut indeaproape si firme cu care ai facut afaceri in ultimii cinci ani.
 
Planul tau de afaceri este acum complet. Inainte de a-l trimite la dactilografiat, mai citeste-l o data pe zi, timp de o saptamana, pentru a-l modifica sau corecta.

Prezinta-l apoi unui jurist si unui contabil, si chiar unui consultant de afaceri. Dupa ce a fost trecut in revista de acestia si ai facut ultimele schimbari, este gata de dactilografiat.

Textul va fi dactilografiat pe hartie alba obisnuita si va fi apoi citit in paralel cu originalul, vor fi corectate greselile de dactilografiere si se va mai verifica o data claritatea expunerii.
 
Planul este acum pregatit pentru a fi tiparit, in vederea atingerii scopului pentru care a fost intocmit – pentru a fi distribuit asociatilor sau actionarilor, ca propunere financiara care sa trezeasca interes sau ca manual de conducere a afacerilor.
 
Tipareste-l in trei exemplare, nu te multumi cu fotocopii, care ar diminua imaginea  profesionalismului de ansamblu al planului atunci cand il prezinti pentru a impresiona pe cineva.

Acest efort de multiplicare corespunzatoare este nesemnificativ fata de munca depusa pentru intocmirea lui. Fiecare exemplar va fi legat separat intr-o coperta obisnuita, ieftina, luata din orice librarie.
 
Acum poti in sfarsit sa te destinzi si sa fii multumit de tine... Ai un plan de afaceri complet si detaliat care te va ajuta  sa ai succes in dezvoltarea si finantarea afacerii tale.
 

Tags: afacereafacerifinantareplan de afacerifonduri


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

De unde voi obtine fonduri pentru finantarea afacerii mele?
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

06 Dec2017

Singurele 3 moduri eficiente de a-ti proteja afacerea

Riscuri majore ti-ai asumat chiar din prima zi in care ai intrat in afaceri. Ai fi putut esua inca dinainte sa angajezi primul salariat. Faptul ca ai nu ai patit-o si ca, in schimb, ai reusit sa iti dezvolti compania nu inseamna ca trebuie sa incetezi sa  fii  vigilent....
Citeste mai departe
20 Apr2017

Cum sa redactezi un plan de afaceri de succes

de Alina Constantinescu
De multe ori ni se intampla sa uitam, sa omitem si sa neglijam aspecte extrem de importante referitoare la afacerea noastra. Prin redactarea unui plan de afaceri corect suntem nevoiti sa punctam fiecare detaliu dictat de cerintele sale. Asadar, cu ajutorul ghidului „Propriul meu plan de...
Citeste mai departe
15 Iun2016

8 segmente pe care trebuie sa le cuprinzi in proiectul de finantare a afacerii

de Codrina Laiu
Atunci cand realizati proiectul de finantare a afacerii este necesar sa intocmiti un buget. Bugetul cuprinde urmatoarele linii: 1. Resurse umane – echipa de proiect si expertii implicati in proiect. 2. Participanti – cheltuieli cu participantii din proiect. 3. Total costuri...
Citeste mai departe
10 Iun2016

Planificarea bugetului - un factor esential al afacerii

de Codrina Laiu
Este bine sa fiti organizati in realizarea bugetului pentru ca este o munca de detaliu. Rezultatul trebuie sa indeplineasca perfect cerintele finantatorului. Ca urmare, bugetul trebuie tratat cu seriozitate si construit cu atentie. Ajustarea diferentelor dintre cheltuieli si...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016