Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
10895 22-Sep-2014

4.71
din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
 

Un producator de material saditor horticol multiplica pentru plantare numai soiurile inscrise in Registrul soiurilor de plante si poarta raspundere pentru puritatea biologica, stabilirea categoriei calitatii si starea fitosanitara a acestora, conform legislatiei romanesti.

Ramurile altoi pentru soiurile care nu sunt incluse in catalogul oficial al soiurilor omologate si aprobate in Romania sunt procurate din import, inclusiv cele care sunt considerate raritati sau curiozitati, precum marul si ciresul columnar sau nectarinul miniatur.

Aceste soiuri, chiar daca sunt foarte productive, se incadreaza in categoria ornamental, si nu pomi fructiferi.
 
Fiind o activitate complexa, desfasurarea ei se face in trei sfere distincte si anume: producere, prelucrare si comercializare.

Pentru rotatia culturilor e nevoie de o suprafata de sase ori mai mare ca aceea pe care se face productia in mod concret, pentru ca ciclul de productie este de doi ani si se revine pe acelasi loc dupa o pauza de patru-cinci ani. In acesti ani se pot face alte culturi: grau, porumb etc. 
 
Pomii fructiferi, trandafirii si unele soiuri de plante ornamentale sunt obtinute prin procedeul de altoire. Terenul destinat producerii este, de asemenea, impartit pe trei sectoare. Pe primul se produc portaltoi (marcotiera si scoala de puieti), al doilea este ocupat de plantatii-mama. 
 
Plantatiile-mama reprezinta elita producatoare de altoi din soiurile admise la inmultire si plantatiile de seminceri din pomi salbatici si altoiti de pe care se recolteaza semintele necesare obtinerii puietilor portaltoi: corcodus sau cires salbatic. In cel de-al treilea sector se formeaza pomii altoiti.
 
Prelucrarea, care inseamna sortare, lotizare, marcare si stocare, se desfasoara partial in camp si, in rest, in curtea fermei. La Rosafruct, stocarea sau depozitarea se fac in stratificatoare, care sunt niste santuri late de 80 cm, adanci de 50-60 cm, umplute cu amestec de nisip si pamant.

Pe viitor, in programul de dezvoltare au fost planificate doua constructii. Este vorba de o hala frigorifica pentru pastrarea plantelor si de o hala mica de impachetare pentru trandafiri si pomi fructiferi.

“Astfel vom avea posibilitatea sa comercializam material saditor nu numai cu radacini libere, ci si ambalate in pungi de polietilena.

Precizez ca 90% din materialul comercializat este produs in firma, restul il achizitionam de la pepiniere autorizate, din tara ori din strainatate,” specifica antreprenorul.
 
 


Tags: oportunitati de afaceriafaceriafacerelivadapomipomi fructiferipepinierapepiniere


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Oportunitati de afaceri - infiintarea unei pepiniere de pomi fructiferi
Rating:
Nota: 4.71 din 7 voturi

Articole conexe

13 Iun2018

Cum puteti obtine finantare de 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri

de Alina Constantinescu
336 persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacerere non-agricola in mediul urban si isi au resedinta sau domiciliul in regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) vor fi selectate sa participe la cursuri de formare...
Citeste mai departe
25 Ian2017

Programul Start-up National: pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri

de Alina Constantinescu
Prin noul program Romania Start-up National, antreprenorii vor putea primi un ajutor financiar de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Antreprenorii pot accesa programul de la 1 mai 2017. De asemenea, prin Programul Operatonal Capital Uman sunt finantate alte doua programe...
Citeste mai departe
04 Nov2016

Ce facilitati au studentii care vor sa isi deschida o afacere

de Alina Constantinescu
Potrivit prevederilor Legii nr.182/ 2016, studentii care vor sa infiinteze o afacere proprie nu vor fi nevoiti sa plateasca taxele pentru operatiunile de inregistrare si autorizare a unei PFA sau a unei II. Acestia vor beneficia de consiliere gratuita din partea reprezentantilor Registrului...
Citeste mai departe
16 Iun2016

Andivele se contureaza ca o buna afacere in Romania

de Afacerilacheie.net
Cultivarea andivelor, cunoscute sub numele de "Cicoarea de Bruxelles", este una dintre cele mai profitabile indeletniciri care se practica astazi in Gheraesti. In anul 1930, cand fabrica de zahar din Roman a avut la carma un cetatean belgian, acesta a adus din tara sa cateva seminte...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016