336 persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacerere non-agricola in mediul urban si isi au resedinta sau domiciliul in regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) vor fi selectate sa participe la cursuri de formare...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
3762
21-Oct-2014
Diverse ramuri ale agriculturii de azi ofera perspective bune celui care vrea sa demareze o afacere. Pentru cine doreste sa intre in acest sector, oportunitatile exista! Una dintre acestea este cultivarea bamelor.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
O planta din familia Malvaceelor, bama este cultivata pentru fructele sale comestibile si gustoase, apreciate indeosebi in zonele tropicale si temperate mai calde. Pentru a da si tu savoare preparatelor culinare, iata cum poti sa cultivi bame in propria ta gradina!
Cultivarea bamelor in gradina
Bamele pot fi cultivate atat in ghiveci, cat si direct in solul din gradina. in situaţia in care decizi sa cresti bame in gradina, este important sa astepti pana la sfarsitul primaverii, cand temperaturile cresc simtitor: bamele nu tolereaza temperaturile scazute.
Se recomanda cultivarea bamelor pe brazde inaltate si plasarea seminţelor la sfarsitul lunii mai. De asemenea, este important ca intre plante sa fie o distanta de circa 20 cm, iar intre randuri, de aproximativ 70 cm.
Incepe prin a inmuia seminţele de bame intr-un vas de apa si a le lasa peste noapte, inainte de a le plasa in pamant. Ziua urmatoare, sadeste-le la o adancime de 1 - 2 cm. Germinarea semintelor de bame are loc intre 6 zile si cateva saptamani.
Este important sa plasezi semintele intr-o zona bine luminata si, asadar, incalzita, a gradinii, astfel incat semintele viitoarelor bame sa aiba parte de temperaturi nu mai scazute de 15 C.
De altfel, temperatura optima pentru dezvoltarea propice a bamelor se situeaza in jurul valorii de 22 C.
Nu uita, de asemenea, sa le oferi apa din belsug, desi bamele fac faţa cu brio umiditatii scazute (seceta, arsita).
Solul in care bamele se dezvolta cel mai bine are un pH cuprins intre circa 6.5 si 7.0, deSi se descurca si in soluri cu un pH de pana la 7.6. Ajuta bamele sa se dezvolte armonios aplicand din belsug compost sau alta materie organica bogata in substanţe nutritive.
Tine cont de faptul ca materia organica trebuie amestecata temeinic cu pamantul inainte de plantarea seminţelor de bame! In situaţia in care solul din gradina nu este bogat, nu ezita sa inserezi ingrasamant organic sau un fertilizant cu eliberare treptata.
Intr-o prima faza, bamele se vor dezvolta incet, insa, pe masura ce vara se instaleaza tot mai confortabil, plantele vor cunoaste o dezvoltare mai rapida.
Bamele fac parte din sortimentul de legume fine care pot fi cultivate cu rezultate foarte bine in zona de sud a ţarii si in Campia de Vest. Bamele (Hibiscus esculentum) - familia Malvaceae, sunt originare din ţarile calde si fertile ale continentului african. Datorita acestui fapt, au cerinţe foarte mari de caldura. Pentru a putea incolţi, seminţele de bame au nevoie de minimum 15 grade C, la fel ca si castraveţii, pepenii, ardeii sau vinetele.
De la bame se consuma fructele de tip capsula cu 5 muchii, care sunt de dimensiuni mici (4 - 5 cm cele tradiţionale si 10 - 12 cm la sortimentele moderne).
Fructele imbatranite se lignifica, pierzand fragezimea si suculenţa. in faza de maturitate avansata, fructele crapa si isi pierd seminţele. Facultatea germinativa este buna doar de la fructele recoltate de la baza tufelor.
Cum realizaţi amplasarea culturii:
- in zone favorabil termic;
- in condiţii de irigare;
- pe sol fertil cu drenaj natural bun;
- pe terenuri cu grad scazut de imburuienare.
Informatii detaliate despre cultura bamelor gasiti in Culturi exotice
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
13 Iun2018
Cum puteti obtine finantare de 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri
de Alina Constantinescu
25 Ian2017
Programul Start-up National: pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri
de Alina Constantinescu Prin noul program Romania Start-up National, antreprenorii vor putea primi un ajutor financiar de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Antreprenorii pot accesa programul de la 1 mai 2017. De asemenea, prin Programul Operatonal Capital Uman sunt finantate alte doua programe...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
04 Nov2016
Ce facilitati au studentii care vor sa isi deschida o afacere
de Alina Constantinescu Potrivit prevederilor Legii nr.182/ 2016, studentii care vor sa infiinteze o afacere proprie nu vor fi nevoiti sa plateasca taxele pentru operatiunile de inregistrare si autorizare a unei PFA sau a unei II.
Acestia vor beneficia de consiliere gratuita din partea reprezentantilor Registrului...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
16 Iun2016
Andivele se contureaza ca o buna afacere in Romania
de Afacerilacheie.net
Cultivarea andivelor, cunoscute sub numele de "Cicoarea de Bruxelles", este una dintre cele mai profitabile indeletniciri care se practica astazi in Gheraesti.
In anul 1930, cand fabrica de zahar din Roman a avut la carma un cetatean belgian, acesta a adus din tara sa cateva seminte...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
- → Afaceri la cheie: ferma de vipere - una dintre cele mai tentate afaceri!
- → Joaca-te inteligent cu copilul tau! Fise distractive si educationale
- → 2 afaceri la cheie profitabile cu salcie energetica
- → Top cele mai profitabile 17 afaceri la cheie in agricultura
- → 5 afaceri la cheie cu sanse maxime de reusita te pot scoate usor din criza
- → Vrei sa incepi repede o afacere simpla? Realizeaza accesorii HANDMADE!
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → 5 oportunitati directe de a obtine sanatate, frumusete, performante si o viata implinita
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
Comentarii0 comentarii