Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
18442 13-Oct-2014

4.46
din 28 voturi
RATING UTILIZATORI
Nu ai crede ca petalele de trandafiri au atat de multe intrebuintari si ca pot fi valorificate proaspete, uscate sau procesate.

Stiai ca exista tunuri confetti care elibereaza petale de trandafir la diverse ocazii?

Petalele se folosesc pentru prepararea unor leacuri, pentru infrumusetare sau in gastronomie, in stare proaspata, uscata sau pentru prepararea apreciatului ulei de trandafiri.

Se aduna numai petalele fara caliciu, deoarece acesta (caliciul) contine ulei foarte putin si de proasta calitate. Un hectar produce intre 2.000 si 5.000 kg de petale proaspete.

In cazul in care doresti sa valorifici petalele in stare uscata, recoltarea se va face dupa ce s-a ridicat roua si numai pe timp frumos si uscat. Adunarea petalelor se face cu mana, petalele fiind puse in traistute de panza sau in cosuri din rachita.

Din petalele de trandafir se pot prepara: otet de trandafiri, sirop, apa de trandafiri, lichior, serbet, inghetata, dulceata de trandafiri etc.

La recoltare se aleg florile complet desfacute, dar nu vestejite. Se culeg doar dimineata, cand aerul este umed si curat, de preferat dupa o ploaie sau roua abundenta. Petalele de trandafir sunt culese inainte ca roua sa se evapore si, ca sa nu se piarda nimic din calitatile lor utile, florile nu se spala.

Apa de trandafir se prepara foarte simplu punand petalele in vase emailate sau de sticla si  adaugand apa fiarta si racita. Se lasa sa infuzeze 5-6 ore.

Varianta rapida de mici proportii: peste o lingura de petale se toarna un pahar de apa fierbinte, se acopera si se lasa pana la racire. Pe langa utilizarile cosmetice, apa de trandafiri mai este necesara pentru aromatizarea martipanului si uneori se foloseste in bauturi.

Pentru dulceata, sirop, serbet se folosesc numai petalele de trandafir, fara stamine si fara partea alba de la baza petalelor. Potrivit Extensia Texas AgriLife, de obicei, cele mai parfumate flori de trandafiri sunt cele mai inchise la culoare sau cele cu  petale groase si catifelate.

Indeparteaza baza alba si amara si foloseste numai petalele parfumate in retetele tale sau ca garnituri pentru bauturi si deserturi. Toate speciile de trandafiri au flori comestibile, insa aroma lor este mai pronuntata, asa cum mentionam, la cele de culoare inchisa.

Unii livreaza chiar si petale de trandafiri la cosulet (http://floria.ro/petale-de-trandafiri), altii sunt dotati cu tunuri confetti care elibereaza petale de trandafir la diverse ocazii:
- plecarea in luna de miere;
- in timpul unei sedinte foto;
- aniversare;
- dansul miresei;
- taiatul tortului s.a.m.d.
Tunul poate proiecta petale la o inaltime de 4 m.

Uscarea petalelor de trandafir

Uscarea petalelor de trandafir de luna se face fie pe cale naturala, fie artificial. Pe cale naturala petalele se vor intinde pe rame, care in prealabil au fost acoperite cu hirtie, in straturi foarte subtiri.

Uscarea pe cale naturala trebuie sa aiba loc la umbra, in locuri curate si bine aerisite. in cazul in care de la locul culturii si pana la cel de uscare, in timpul transportului, s-au format eventuale ghemuri de petale, acestea se vor desface pentru uscare, altfel se mucegaiesc. in timpul uscarii se va avea grija ca vantul sau curentul sa nu imprastie petalele.

Pe cale artificiala uscarea petalelor se face in uscatorii. Un produs bine uscat se obtine la temperatura de 30-35°C. Procedeul artificial este mai avantajos deoarece scurteaza timpul de uscare si da un produs uniform. Randamentul de uscare este de 7-9 kg petale in stare proaspata pentru un kilogram produs uscat.

Prin conditiile tehnice de receptie, in produs nu se admit corpuri straine organice sau minerale; la impuritati limita maxima admisa este de 5% pentru petale brunificate si 1,5% resturi de sepale, stamine, iar umiditatea va fi max. 12%.


- Uleiul de trandafir - de 3 ori mai scump decat aurul!

- Infiintarea plantatiilor de trandafir de dulceata

- Simfonia trandafirilor, compozitor Stefan Wagner - specialistul roman care a inventat 50 de soiuri de trandafiri

- Start la cele mai simple si banoase afaceri: Gradina de trandafiri!

- Trai ca pe roze. Afaceri profitabile cu trandafiri, din fonduri europene

Tags: afacereafaceritrandafiripetale de trandafiridulceata de trandafiriotet de trandafiriapa de trandafiri


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

O afacere mai speciala - valorificarea petalelor de trandafiri
Rating:
Nota: 4.46 din 28 voturi

Articole conexe

13 Iun2018

Cum puteti obtine finantare de 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri

de Alina Constantinescu
336 persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacerere non-agricola in mediul urban si isi au resedinta sau domiciliul in regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) vor fi selectate sa participe la cursuri de formare...
Citeste mai departe
25 Ian2017

Programul Start-up National: pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri

de Alina Constantinescu
Prin noul program Romania Start-up National, antreprenorii vor putea primi un ajutor financiar de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Antreprenorii pot accesa programul de la 1 mai 2017. De asemenea, prin Programul Operatonal Capital Uman sunt finantate alte doua programe...
Citeste mai departe
04 Nov2016

Ce facilitati au studentii care vor sa isi deschida o afacere

de Alina Constantinescu
Potrivit prevederilor Legii nr.182/ 2016, studentii care vor sa infiinteze o afacere proprie nu vor fi nevoiti sa plateasca taxele pentru operatiunile de inregistrare si autorizare a unei PFA sau a unei II. Acestia vor beneficia de consiliere gratuita din partea reprezentantilor Registrului...
Citeste mai departe
16 Iun2016

Andivele se contureaza ca o buna afacere in Romania

de Afacerilacheie.net
Cultivarea andivelor, cunoscute sub numele de "Cicoarea de Bruxelles", este una dintre cele mai profitabile indeletniciri care se practica astazi in Gheraesti. In anul 1930, cand fabrica de zahar din Roman a avut la carma un cetatean belgian, acesta a adus din tara sa cateva seminte...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016