Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
10469 31-Oct-2014

3.93
din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
Intr-o lume pe care nu ne-o mai putem imagina fara publicitate, piata produselor personalizate este in continua crestere, la fel si oportunitatile de afaceri pe aceasta piata.

Pentru intalnirile de afaceri, lansarea de produse si servicii, premiile concursurilor de fidelitate sau pentru evenimentele pe care le organizeaza sau sponsorizeaza (spectacole, concerte), firmele apeleaza tot mai des la aceste forme de publicitate.

Dincolo de faptul ca transmit mesajul lor publicitar, materialele promotionale le ajuta sa ofere clientilor si potentialilor lor clienti si un cadou practic, de folosinta mai indelungata.

In timp ce firmele mari nici nu mai concep construirea unui buget de publicitate care sa nu includa materialele promotionale, cheltuind zeci sau chiar sute de milioane de lei pentru productii de mii de bucati, firmele mici, nou-aparute pe piata, incearca si ele sa faca fata noilor publicitare si sa-si adapteze din mers bugetul pentru includerea in strategia lor de marketing a acestor forme de promovare.

Am mai adauga aici un alt argument important: - nevoia tot mai mare a consumatorilor individuali de personalizare a cadourilor pe care le fac celor dragi.

De la un mesaj simpatic, fotografia lor, a partenerului, prietenilor, formatiei preferate, bebelusului, cainelui sau masinii familiei, pana la momente din viata - cabana in care si-au petrecut vacanta, pestera pe care au descoperit-o, pestele prins in Delta, primii pasi ai copilului etc. –, toate aceste instantanee, imprimate pe un tricou sau pe o cana, pot deveni un cadou placut si nu foarte scump pe care il pot face apropiatilor. Si ei apeleaza, evident, tot la micii producatori de obiecte personalizate.

Pe o piata potentiala de mii de clienti, acest articol isi propune sa ofere incepatorilor in domeniu o reteta sigura pentru derularea si dezvoltarea unei afaceri de succes.

Cat de profitabila este aceasta afacere?

Pretul mediu pentru un tricou personalizat este de 6 euro, pentru un tricou simplu este de 2 euro, iar pentru o folie speciala A3 este de 1 euro, ceea ce inseamna ca profitul brut pentru un tricou imprimat cu o imagine A5 (rar se folosesc imprimeuri mai mari, de format A4) este de 3,75 euro.

Intr-o luna normala de activitate, se pot realiza minimum 1.000 de tricouri, ceea ce inseamna venituri minime de 3.750 euro/luna.

Cheltuielile lunare pentru desfasurarea afacerii sunt in jur de 1.800 euro/luna, ceea ce inseamna ca profitul brut minim este de aproape 2.000 euro/luna.

O productie medie de tricouri imprimate la o singura presa este de 50-60 de tricouri/ora (timpul de imprimare si manevrare este de maximum un minut/tricou), deci de 400-500 de tricouri/zi de lucru, ceea ce inseamna o productie de cca 10.000 de tricouri/luna.

Productia reala medie (calculata in functie de numarul mediu de clienti si de comenzi) este de 2.000 de tricouri/luna.

Autor: Luciana Ciobotaru

Alte afaceri similare :

- O afacere pe termen lung, in care profitul poate ajunge la 40 la suta - ceasuri personalizate pentru promotii si protocol

- O afacere fara moarte: Realizarea de materiale promotionale tiparite sau digitale

- 3 idei de afaceri mici si accesibile cu ... ateliere!

- Afacerea de 1000 de euro pe care o poti face si de acasa


Tags: afaceriafacereimprimariatelier de imprimariproduse personalizatemateriale promotionaleatelier


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Cum sa faci afaceri cu numele, sigla ori chipul clientului? Atelier pentru imprimari diverse
Rating:
Nota: 3.93 din 7 voturi

Articole conexe

13 Iun2018

Cum puteti obtine finantare de 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri

de Alina Constantinescu
336 persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacerere non-agricola in mediul urban si isi au resedinta sau domiciliul in regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) vor fi selectate sa participe la cursuri de formare...
Citeste mai departe
25 Ian2017

Programul Start-up National: pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri

de Alina Constantinescu
Prin noul program Romania Start-up National, antreprenorii vor putea primi un ajutor financiar de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Antreprenorii pot accesa programul de la 1 mai 2017. De asemenea, prin Programul Operatonal Capital Uman sunt finantate alte doua programe...
Citeste mai departe
04 Nov2016

Ce facilitati au studentii care vor sa isi deschida o afacere

de Alina Constantinescu
Potrivit prevederilor Legii nr.182/ 2016, studentii care vor sa infiinteze o afacere proprie nu vor fi nevoiti sa plateasca taxele pentru operatiunile de inregistrare si autorizare a unei PFA sau a unei II. Acestia vor beneficia de consiliere gratuita din partea reprezentantilor Registrului...
Citeste mai departe
16 Iun2016

Andivele se contureaza ca o buna afacere in Romania

de Afacerilacheie.net
Cultivarea andivelor, cunoscute sub numele de "Cicoarea de Bruxelles", este una dintre cele mai profitabile indeletniciri care se practica astazi in Gheraesti. In anul 1930, cand fabrica de zahar din Roman a avut la carma un cetatean belgian, acesta a adus din tara sa cateva seminte...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016