Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
24732 11-Dec-2012

4.5
din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
Cele 5 tenologii revolutionare iti dezvaluie cum poate sa arate ferma viitorului.
 
Depasind banalele solarii in care productivitatea este destul de mare, iata ca stiinta ofera mult mai multe oportunitati. Sa vedem cum contribuie ea la sporirea productiei, la un mediu mai curat si la obtinerea de profit.
 
1. Irigatiile hidroponice aduc o productivitate de cel putin doua ori mai mare decat agricultura clasica, pe sol.
Desprece este vorba? Exact ca in cazul florilor care cresc intr-o simpla vaza cu apa, si plantele se pot descurca foarte bine doar cu apa, si nutrientii potriviti.
Cea mai buna utilizare a sistemelor hidroponice este in cazul rasadurilor si puietilor, in mediu controlat, in scopul plantarii in sol sau vanzarii. Chinezii s-au apucat deja sa construiasca adevarate fabrici de plante.
 
2. Agricultura conservativa. Clima capricioasa de la noi, dar si costul mare al combustibilor, fac sa fie din nou viabile unele practici stravechi. De exemplu, pastrarea resturilor vegetale pe sol mentin nivelul de umiditate.

Cercetatorii au aratat ca este posibila chiar si insamantarea fara aratura, cu conditia sa fie aplicata corect. Avantajele sunt: prevenirea eroziunii si reducerea nevoii de irigatii, lucruri care aduc in final un profit mai mare.

3. Hedging agricol. Riscurile se pot echilibra reciproc atunci cand culturile sunt diversificate corect: cand o cultura e compromisa, alta aduce profituri neasteptate. Pentru o echilibrare corecta, e nevoie de expertiza unui agronom. Atunci cand agronomul nu gaseste solutia optima, poate ajuta un finantist.
 
4. Biogaz. O instalatie de biogaz care sa foloseasca deseurile de la o ferma – pentru a produce caldura sau chiar electricitate – poate aduce cateva procente in plus la incasari. Adica, exact diferenta dintre pierdere si profit.

Cel mai bun randament exista in ferme de pasari, pe locul al doilea sunt cele de porci iar pe trei sunt cele de bovine. Se poate face biogaz si din resturi de masa vegetala.

5. DDGS. Resturile de cereale ramase in urma distilarii bioetanolului sunt un furaj excelent si mult mai ieftin. In Vest, DDGS-urile sunt cunoscute de jumatate de secol, insa in Romania abia au ajuns. O tona de furaje costa la intern in jur de circa 270 de euro, comparativ cu 700 de euro tona de srot de soia pe piata internationala.

sursa: agrointel.ro

Tags: agriculturaagricoleagricolafaceriirigatiiirigatii hidroponicebiogazfermafermepasari


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Afaceri cu 5 noi tehnologii agricole care iti pot mari spectaculos profitul
Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi

Articole conexe

13 Iun2018

Cum puteti obtine finantare de 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri

de Alina Constantinescu
336 persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacerere non-agricola in mediul urban si isi au resedinta sau domiciliul in regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) vor fi selectate sa participe la cursuri de formare...
Citeste mai departe
25 Ian2017

Programul Start-up National: pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri

de Alina Constantinescu
Prin noul program Romania Start-up National, antreprenorii vor putea primi un ajutor financiar de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Antreprenorii pot accesa programul de la 1 mai 2017. De asemenea, prin Programul Operatonal Capital Uman sunt finantate alte doua programe...
Citeste mai departe
17 Mai2016

Meniul electronic sau e-meniul - modul de a creste vanzarile in afaceri

de Zenobia Badescu
Costin Staicu, consilierul afacerilor gastronomice, este unul dintre promotorii meniului electronic pentru hoteluri si restaurante in Romania. Idei de Afaceri: Ce este meniul digital si cum poate ajuta o afacere gastronomica? Costin Staicu: Meniul electronic sau e-meniul reprezinta una...
Citeste mai departe
03 Mai2016

Un nou trend in afaceri: consumul colaborativ

de Teo Manole
V-ati gandit vreodata cate dintre obiectele pe care le detineti le folositi in mod curent? Unelte de gradinarit, instrumente muzicale, echipamente de gimnastica, carti, CD-uri si chiar unele haine stau mai mult in spatii de depozitare decat sunt folosite. Cele mai multe persoane au locuinta...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016