336 persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacerere non-agricola in mediul urban si isi au resedinta sau domiciliul in regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) vor fi selectate sa participe la cursuri de formare...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
8207
30-Oct-2013
Va prezentam doua afaceri cu activitati dinamice, rentabile, care pot aduce importante beneficii materiale si momente agreabile, contribuind la dezvoltarea relatiilor personale.4.5
din 2 voturi
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
Factorii cheie ai succesului acestor doua afaceri sunt:
- modul de atragere a clientilor;
- calitatea serviciilor - pentru aceasta este necesar sa va stabiliti impreuna cu angajatii sau colaboratorii dumneavoastra obiective clare privind calitatea serviciului si sa le controlati regulat, asa cum sunt resimtite de clientii dvs.;
- o calculatie a costurilor foarte concreta.
O calculatie gresita a taxelor poate duce fie la nemultumirea clientilor, fie la incasari prea mici. De aceea, este necesar sa tineti cont de toate costurile care apar, inclusiv investitiile planificate si politica de salarizare.
Iata care sunt cele doua oportunitati de afaceri:
1. Organizare de reuniuni
O buna traditie romaneasca este organizarea de reuniuni, pentru a sarbatori revederea dupa multi ani. Cele mai obisnuite cazuri sunt cele ale colegilor de clasa/de promotie, a camarazilor de arme.
Clientii pot fi persoane particulare care apartin/au apartinut unui grup – scoala, biserica, unitate militara, companie/firma – si care doresc sa reinnoade relatiile cu respectiva colectivitate.
Pentru a-i descoperi, trebuie sa se contacteze organizatii de acest tip si sa se afle daca si ce planuri au pentru organizarea unor astfel de evenimente.
Elementele necesare afacerii:
- un calculator – pentru constituirea unei baza de date cu numele celor cautati;
- o baza de date sau o retea de cunostinte pentru a inchiria un local adecvat, unor camere la hotel (pentru participantii din alte localitati), pentru a descoperi furnizori seriosi si cu servicii ireprosabile;
- contactarea unor agentii sau particulari pentru realizarea programului de divertisment propus.
Este bine sa se prevada cheltuielile referitoare la activitatea de cautare a persoanelor participante (telefoane, anunturi etc.). Uneori, organizatia care doreste reuniunea prefera sa-si aleaga meniurile, asumandu-si astfel o parte din responsabilitati si cheltuieli. Pentru castigul net, trebuie sa se calculeze totul, asa incat el sa reprezinte cel putin jumatate din suma cheltuita.
Si in acest caz, cea mai buna metoda de a deprinde un mod eficient de organizare este lucrul in sistem de voluntariat (pentru prima data).
Se poate incerca organizarea revederii unei promotii de liceu, la nivel cunoscut: chiar acolo unde a absolvit persoana care se va ocupa de aceasta afacere sau la scoala unde invata copilul sau copiii unor prieteni etc.
Activitatea poate fi adoptata de cei care au afaceri in domeniul organizarii de evenimente.
2. Centru de asistenta pentru batrani sau azil privat
O afacere foarte profitabila, utila si de mare viitor. In incaperile foarte primitoare ale unui centru de asistenta pentru batrani clientii pot sta, in functie de necesitate si posibilitatile fincanciare ale fiecaruia, chiar si sapte zile pe saptamana.
Afacerea poate conta doar in infiintarea unui centru de zi, un fel de "gradinita" pentru batrani.
A sta in centru inseamna a participa la un program organizat non-stop in intervalul de sedere in centru - azil -, bineinteles in functie de nevoia, dorinta si starea sufleteasca a fiecaruia.
Printre activitatile zilnice ale centrului se numara 3-4 mese pe zi, excursii, plimbari, administrarea medicamentelor sub supraveghere medicala permanenta, controlul pulsului si al tensiunii arteriale, supravegherea diabeticilor, gimnastica pentru corp dar si pentru minte, terapie ocupationala si discutii in grup.
Toate aceste servicii pot fi oferite unor clienti a caror varsta variaza intre 63 si 85 de ani. Ei platesc din buzunarul propriu o suma fixa pe zi pentru 9 ore de stat in centru.
Cine sta mai mult sau mai putin plateste o suma care poate fi stabilita pe ora. Pentru serviciul suplimentar de transport la si de la centru se mai plateste suplimentar.
Amenajarea interiorului unui camin de batrani se va realiza tinand cont de viitorii oaspeti. Instalatiile si constructiile special destinate persoanelor cu handicap vor fi concepute si construite pentru o utilitate maxima.
Zona in care se gaseste bucataria este deschisa complet catre sala de mese, in acest fel oaspetii putand vedea cum se prepara mancarea si chiar sa dea o mana de ajutor.
Zona destinata pentru discutii si recreere in caminul de batrani trebuie sa ofere suficient spatiu pentru cei mai adormiti dupa masa de pranz, pentru gimnastica pe grupe, pentru citit sau pentru discutii la telefon.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 4.5 din 2 voturiArticole conexe
13 Iun2018
Cum puteti obtine finantare de 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri
de Alina Constantinescu
25 Ian2017
Programul Start-up National: pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri
de Alina Constantinescu Prin noul program Romania Start-up National, antreprenorii vor putea primi un ajutor financiar de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Antreprenorii pot accesa programul de la 1 mai 2017. De asemenea, prin Programul Operatonal Capital Uman sunt finantate alte doua programe...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
04 Nov2016
Ce facilitati au studentii care vor sa isi deschida o afacere
de Alina Constantinescu Potrivit prevederilor Legii nr.182/ 2016, studentii care vor sa infiinteze o afacere proprie nu vor fi nevoiti sa plateasca taxele pentru operatiunile de inregistrare si autorizare a unei PFA sau a unei II.
Acestia vor beneficia de consiliere gratuita din partea reprezentantilor Registrului...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
16 Iun2016
Andivele se contureaza ca o buna afacere in Romania
de Afacerilacheie.net
Cultivarea andivelor, cunoscute sub numele de "Cicoarea de Bruxelles", este una dintre cele mai profitabile indeletniciri care se practica astazi in Gheraesti.
In anul 1930, cand fabrica de zahar din Roman a avut la carma un cetatean belgian, acesta a adus din tara sa cateva seminte...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Top 33 cele mai tari idei de afaceri dupa orele de serviciu
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
- → Idei de afaceri profitabile - ciupercarie
- → Afaceri la cheie - Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Afaceri la cheie - Profit de 3.000 de euro pe luna cu o covrigarie
- → Vrei sa incepi repede o afacere simpla? Realizeaza accesorii HANDMADE!
- → Secretele antreprenorilor care o duc bine pe timp de criza
Comentarii0 comentarii