Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
1221 24-Mar-2016

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
In primul rand, trebuie sa stiti care sunt cele mai bune cai de a colecta informatii despre clienti.

Puteti incepe sa acumulati informatii de fiecare data cand un client interactioneaza cu firma dumneavoastra – la telefon sau pe chat online pentru serviciul clienti, in magazin cu un  vanzator sau prin chestionare si sondaje online, sfatuieste Jeff Tanner, profesor de marketing la Universitatea Baylor si director la „Business Collaboratory”.

Totusi, este de notat faptul ca actul CAN-SPAM interzice procurarea de adrese de e-mail de la anumite surse online, inclusiv bloguri sau chat-uri, fara permisiunea utilizatorilor si proprietarilor site-urilor.

Singurul lucru impus de lege atunci cand vine vorba de colectarea informatiilor despre clienti este sa creati o politica de confidentialitate si sa le oferiti clientilor acces la ea, spune Tanner.

Intr-o lume ideala, politica de confidentialitate ar trebui sa urmeze Fair Information Practice Principles, care sunt linii directoare pentru colectarea electronica de informatii despre clienti in siguranta, dar care nu sunt impuse de lege.

Specificati in politica dumneavoastra cine colectioneaza ce tip de date, cum sunt folosite si cu cine le impartasiti (si daca intentionati sa le impartasiti).

De asemenea, trebuie sa lasati clientii sa aleaga daca vor sa primeasca materiale de la dumneavoastra sau nu.

Mai exact, daca detineti o afacere in domeniul sanatatii si colectati date despre pacienti, trebuie sa respectati anumite legi. La fel si daca publicul tinta al companiei dumneavoastra sunt copiii si interactionati cu ei online.

Cand obtineti informatia despre clienti pe care o doriti, este inutil sa o aruncati intr-un fisier Excel. Cea mai buna, rapida si ieftina metoda pentru a o stoca, urmari si intelege, spune Tanner, este aceea de a folosi o solutie de management all-in-one in relatia cu clientii (CRM).

Urmeaza inregistrarea si analizarea istoricului tranzactional al fiecarui client - ce au cumparat de la dumneavoastra, cand si cat de des - va ajuta sa stiti ce produse sa le oferiti pe viitor.

Companiile precum Amazon si Zappos sunt unele printre cele mai bune in aceasta practica de marketing puternica, cunoscuta si sub numele de  „analiza cosului”, si ofera automat recomandari personalizate de produse bazate pe cumparaturi facute in trecut.


Tags: promovarepromovarea afaceriiafaceriafacereclienticolectare datepolitica de confidentialitatedate despre clienti


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Ce tipuri de date colectezi de la clientii tai pentru promovarea afacerii?
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

21 Iul2022

Servicii de Marketing Online utile pentru promovarea unui magazin online

Fiecare proprietar de magazin online doreste sa creasca traficul si conversiile. Dar chiar si dupa ce ai implementat multiple strategii de marketing digital, exista provocari si ai nevoie sa incerci noi tehnici si idei legate de optimizarea afacerii. In general,...
Citeste mai departe
875 Marketing
27 Iun2017

Ghid privind respectarea regulilor de concurenta in afaceri

de Alina Constantinescu
Consiliul Concurentei a lansat in consultare publica Ghidul privind conformarea cu regulile de concurenta cu scopul de a explica modalitatea in care companiile pot realiza si implementa efectiv un program de conformare cu regulile de concurenta. Un program de conformare este un set de reguli,...
Citeste mai departe
1181 Marketing
28 Iun2016

5 modalitati ieftine de a-ti promova eficient afacerea

de Robert Bratu
In situatia in care bugetul destinat promovarii este limitat, aceste metode ieftine de promovare a afacerii te vor ajuta sa investesti banii respectivi in alte aspecte care tin de produsele sau serviciile vandute. Important este sa ai curajul sa intri in contact cu alti oameni, sa indraznesti...
Citeste mai departe
1926 Marketing
16 Mai2016

Cum sa alegi canalele de comunicare potrivite afacerii tale

de Teo Manole
Firmele au la dispozitie mai multe canale prin care pot ajunge la inima consumatorilor: de la reclame pe internet pana la blogguri. Din multitudinea canalelor existente, trebuie sa le alegeti pe cele care au priza la targetul dumneavoastra. De exemplu, daca va adresati adolescentilor,...
Citeste mai departe
1443 Marketing

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016