Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
4125 16-Mai-2014

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
 
Cele mai bune afaceri sunt cele care au cei mai buni angajati. Iar angajatii nu devin mai buni cu un compliment sau cu o recompensa. Adevarata motivare a angajatilor consta in a le oferi libertatea de alegere intre a face sau a nu face.
 
Recent ma aflam in Statele Unite si trebuia sa iau avionul de la Miami spre New York cu compania TWA.

La ghiseul companiei trona un afis enorm care anunta obtinerea premiului intai pentru Customer Service de catre staff-ul TWA. Am citit afisul de vreo suta de ori, tot asteptand sa fiu inregistrat.

Dupa ce, in sfarsit, am trecut de check in-ul facut de o angajata cat se poate de nepoliticoasa, am urcat in avion. Timp de patru ore cat a durat zborul, nici vorba de vreun sandwich sau altceva. In plus, avionul a avut intarziere, dar nimeni nu si-a cerut scuze in fata pasagerilor. Si asa mai departe. 

Va intrebati poate ce legatura are aceasta intamplare cu atitudinea fata de resursele umane? Aparent nici una.

Dar daca unei firme nu-i pasa de clienti, ce sa mai vorbim de propriii angajati (destul ca ii plateste in fiecare luna, de ce sa se mai si poarte bine cu ei?).

Iata diferenta dintre teorie si practica, dintre a spune “Ne focalizam pe …” si a nu da nici o atentie respectivei chestiuni, afirma Virgilio Degiovanni, editor al revistei "Millionaire". 
 
In privinta resurselor umane nu cred ca sunt prea utile metodele standard de motivare: eticheta de cel mai bun angajat, zambetul, bataia pe umar, un mic stimulent financiar.

Intr-o firma nu suntem ca la scoala (si cu atat mai putin la gradinita). In fond nu cu etichete se alcatuieste o echipa ultramotivata, gata sa petreaca nopti albe la birou, mai degraba decat sa se duca acasa.
 
In firma mea am ales o alta metoda: in loc sa adopt o atitudine de falsa incurajare a oamenilor, ii stimulez sa isi ia activitatea cat mai in serios.

Multi oameni din afara firmei cred ca eu folosesc anumite sisteme de incurajare sau ca ofer intotdeauna o recompensa celui care isi face bine munca ori o critica constructiva celui care a gresit.

Multi cred ca doar din ratiuni financiare sau de cariera oamenii din grupul meu sunt atat de motivati incat raman noaptea pana tarziu pentru ca sa lucreze la un proiect sau sunt mereu disponibili atunci cand e nevoie de ei.

Daca ar fi asa, as avea o firma cu oameni fals motivati, care n-ar fi niciodata capabili sa dea ce e mai bun in ei. E nevoie de cu totul altceva pentru a construi o echipa de campioni.
 

Tags: motivaremotivare angajatiangajatiafacereafaceri


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Cum sa-ti motivezi angajatii ca sa-ti aduca profit in afacere?
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

31 Mai2017

Cum iti poti motiva angajatii cu 0% efort investit

de Afaceri La Cheie
Orice manager isi doreste angajati motivati si fericiti la locul de munca pentru ca stie ca acest lucru poate face diferenta intr-un mediu de business competitiv. In cazul in care conduci o afacere aflata la inceput de drum, stii cat este de important sa iti recompensezi echipa pentru implicare si...
Citeste mai departe
1875 Management
01 Iun2016

4 pasi care iti maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari

de Dragos Craciun
Oricare ar fi situatia in care va gasiti, urmati acesti 4 pasi care va maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari! 1. Ascultati cu atentie Intr-adevar, este foarte important sa va ascultati cu atentie interlocutorul pentru a putea pregati terenul propriei...
Citeste mai departe
1602 Management
26 Mai2016

Cat de important este sa te intelegi bine cu persoanele potrivite afacerii pe care o conduci

de Cosmin Enescu
La locul de munca, se intampla frecvent sa lucrati cu persoane ce apartin diferitelor generatii cu diferite stiluri de munca, moduri de a gandi si de a comunica. De multe ori, in organizatiile romanesti se repeta acelasi scenariu: exista un grup de persoane care castiga simpatia sefilor si...
Citeste mai departe
1319 Management
24 Mai2016

Ca manager al afacerii, evitati aceste practici abuzive

de Cosmin Enescu
Atunci cand un proiect redirectioneaza angajati de la postul lor obisnuit la proiect, trebuie sa tinem cont de cateva lucruri. Managerul de proiect trebuie sa discute cu persoanele propuse sa intre in proiect daca sunt dispuse sa renunte la responsabilitatile din prezent, sa efectueze deplasari...
Citeste mai departe
1578 Management

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016