Detii un magazin si vrei sa faci o impresie placuta clientilor tai prin modul in care impachetezi produsele pe care acestia le comanda spre a fi daruite persoanelor dragi?
Poate ca ti se pare un detaliu minor, dar este foarte important modul de...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
7854
01-Ian-2013
1. Aflati direct ce anume isi doresc clientii dvs. 5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Nu incercati sa mergeti pe ghicite. Acestia vor fi mult mai dispusi sa va spuna direct, trebuie doar ca dvs. sa faceti astfel incat lor sa le vina usor sa o faca.
De exemplu, concepeti un scurt chestionar (preferabil nu mai mult de trei-cinci intrebari) focalizat asupra celor mai importante aspecte ale relatiei dintre dvs. si clienti, din punctul lor de vedere, si rugati-i sa raspunda la el.
O modalitate usoara de a nu fi refuzat si de a obtine aceste raspunsuri consta in a oferi acest chestionar clientilor in momentul in care cumpara ceva de la dvs. Astfel, in timp ce le intocmiti bonul sau factura, ei pot raspunde la intrebari. si, important, nu-i bateti la cap!
Daca oamenii nu vor sa completeze chestionarul, e in ordine – nu-i fortati sa o faca. Nu incepeti sa-i hartuiti cand se afla in magazin si nu-i urmariti cu telefoane. Amintiti-va ca scopul este sa creati un loc in care oamenii sa se simta bine cand incheie o afacere. Daca sunt supusi unei presiuni de orice natura, vor evita sa mai intre in contact cu firma dvs.
2. Oferiti raspunsuri pozitive si solutii.
In momentul in care clientul spune
Adaptati-va. Clientul este cazat la hotelul dvs. si autoturismul ii face probleme? Ocupati-va sa-i faceti rost de un mecanic bun.
Va ocupati de amenajarea gardurilor vii si clientul dvs. are nevoie de un gradinar? Gasiti-i unul. si nu-i incarcati nota pentru aceste servicii suplimentare. Daca ceea ce vi se cere sunt lucruri pe care un prieten le-ar face pe gratis pentru dvs., nu-l taxati nici dvs. pe client. Acest comportament va va aduce mai multe beneficii in viitor.
3. Simplificati cat mai mult viata clientului!
Spre exemplu, nu fiti la dispozitia doar intre orele 9 si 17. Nu trebuie ca el sa sune disperat in cinci locuri, la ora 20, cautand pe cineva care sa-l ajute – un simplu telefon catre dvs. ar trebui sa fie suficient.
Asta nu inseamna ca trebuie sa-i dati numarul de acasa (cu toate ca, daca o faceti, clientul va fi incantat), nici ca trebuie sa aveti un dispecer 24 de ore din 24.
Procedati precum medicii: puneti la punct un serviciu de urgenta, care sa functioneze in afara orelor de program obisnuite. Dupa preluarea mesajului, operatorul va dirija clientul catre persoana care este de serviciu la acea ora.
Nu va faceti griji ca unii vor profita de dvs. si ca veti primi apeluri la cele mai nepotrivite ore. In general, oamenii nu apeleaza la un serviciu de urgenta decat daca au, intr-adevar, o problema grava.
4. Tineti zilnic mici (atentie, mici!) sedinte de analiza a calitatii produselor si serviciilor oferite clientilor pentru a va asigura ca aveti oportunitatea sa aflati ce probleme apar.
La aceste sedinte nu trebuie sa ia parte doar managerii, ci si angajatii obisnuiti, pentru ca acestia sunt permanent in contact cu clientii. Ei sunt cei mai in masura sa stie cum stau lucrurile in realitate.
Consteintizati faptul ca fiecare angajat reprezinta firma in fata clientilor si dati-i autoritatea sa ia pe loc decizii pentru rezolvarea doleantelor clientilor, fara sa fie nevoie sa apeleze la sefi.
5. Cereti-va scuze atunci cand este cazul.
Cand ceva merge rau (si acest lucru se va intampla mai devreme sau mai tarziu, oricat de mult va veti stradui sa evitati asta), cereti-va scuze. Nu va costa nimic si clientilor le place acest lucru.
Apoi, dupa ce v-ati scuzat, indreptati greseala pe loc, in fata consumatorului. Mai mult, incurajati-va clientii sa va sesizeze orice lucru care i-a nemultumit. Nu este placut, dar asta va ofera sansa de a indrepta lucrurile.
Veti sti ca sunteti pe calea cea buna atunci cand clientii vor incepe sa se astepte sa le rezolvati bine si cu promptitudine problemele. Iar scopul dvs. este sa va ridicati la inaltimea acestor asteptari.
Citeste si:
Predictii tech pentru 2013: schimbari fundamentale in procesele de business
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
27 Nov2023
Magia impachetarii: cum sa-ti uimesti clientii cu ambalaje deosebite pentru cadouri
970
Management
13 Apr2023
Regandirea strategiei de business pentru sustenabilitate pe termen lung - 3 puncte cheie
Unul dintre cele mai importante procese de HR, managementul performantei, poate fi punctul de la care porneste regandirea strategiei de business pentru sustenabilitate pe termen lung. Ce este, mai exact, managementul performantei? Este un concept pe baza caruia fiecare companie isi creeaza...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1123
Management
17 Iun2016
3 sfaturi ca sa devii un leader mai bun
de Teo Manole
Sfaturile pe care le vom prezenta sunt usor de urmat, iar punerea lor in practica te poate ajuta sa devii un leader mai bun.
1. Ofera recompense pentru performanta
Oricui ii place ca eforturile depuse sa fie recunoscute de superiori si de colegi. Daca este posibil, ofera recompense...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1548
Management
16 Iun2016
Adapteaza-te din mers schimbarilor folosind aceste 3 sfaturi
de Teo Manole
Transformarile organizationale par sa devina noile reguli. Adaptarea trebuie sa se faca din mers, altfel concurenta v-o ia inainte.
Aceste 3 sfaturi va vor ajuta sa va adaptati mai usor mediului de business.
1. Asigurati castiguri pe termen scurt
Obtinerea unor rezultate vizibile pe...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1448
Management
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Agricultura ecologica. Cultivarea de legume in sistem ecologic
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → O afacere cu produse cosmetice 100% naturale la tine acasa
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → 9 afaceri la cheie profitabile in Romania cu produse naturale si culturi ecologice
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Afaceri la cheie - Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor
- → Pachet promotional Colectia Idei de Afaceri de Succes
- → Afaceri la cheie - Castiga 20.000 euro/luna cu propria ta Ferma de Vipere!
Comentarii0 comentarii