Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
3838
12-Aug-2013
Ministerul Agriculturii a elaborat un ordin de atestare a produselor traditionale conform caruia producatorii de produse traditionale vor fi nevoiti sa respecte conditii si criterii bine stabilite pe pentru a primi titulatura de "traditional".5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Aceaste noi regli se vor aplica, cel mai probabil, la sfarsitul lunii august sau inceputul lui septembrie. Documentul a fost intocmit in coordonare cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) si Ministerul Sanatatii.
Conform datelor, exista inregistrate in tara noastra 4400 de produse traditionale, iar multe dintre ele sunt ‚traditionale’ doar pe eticheta.
„Ideea de baza a acestui ordin de atestare a produselor traditionale este de a reglementa aceasta piata, in conditiile in care, la ora actuala, avem inregistrate la Ministerul Agriculturii in jur de 4400 de produse traditionale, iar o parte dintre acestea nu sunt active sau nu corespund conceptului de produs traditional.
Astfel, producatorii din industria alimentara din Romania nu vor mai avea voie sa scrie pe unele alimente ‚produs traditional’ daca acestea sunt fabricate in serie, iar producatorii traditionali vor trebui sa respecte anumite conditii si criterii specifice traditionalitatii pentru a-si putea atesta produsele obtinute in gospodarii.
Ordinul ar putea intra in vigoare la sfarsitul lunii august sau cel tarziu la inceputul lunii septembrie”, sustine Achim Irimescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.
Conditiile si criteriile care trebuie sa fie indeplinite vor fi mentionate in ordinul privind atestarea produselor traditionale, ordin ce va fi publicat pe site-ul MADR.
Conform ordinului, ‘produs tradiţional’, este un produs:
- obtinut din materii prime din zona de productie;
- nu are in compoziţia lui aditivi alimentari cu exceptia celor naturali;
- este realizat pe baza unei retete traditionale sau mod de productie si/sau de prelucrare si un procedeu tehnologic traditional;
- se distinge in mod clar de alte produse similare apartinand aceleiasi categorii.
Produsele traditionale vor fi marcate cu un logo national.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Agricultura ecologica. Cultivarea de legume in sistem ecologic
- → Afaceri la cheie - Firma de organizare evenimente
- → Idei de afaceri profitabile - ciupercarie
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
- → O colectie impresionanta de idei de afaceri!
- → Cresterea viermilor de matase
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → Revista Idei de Afaceri - peste 500 idei de afaceri profitabile
Comentarii0 comentarii