Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
3773 16-Oct-2014

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Functionarea oricarei afaceri se face cu respectarea legislatiei de protectie a muncii, in scopul prevenirii accidentelor de munca si bolilor profesionale.

Conform Hotararii  Nr. 625 din  6 iulie 2001 pentru aprobarea procedurilor de autorizare a functionarii comerciantilor, iata care este procedura de autorizare din punct de vedere al protectiei muncii:

    Art. 1
    (1) Prezenta procedura reglementeaza conditiile de solicitare si de emitere a autorizatiei de functionare din punct de vedere al protectiei muncii, denumita in continuare autorizatie, perioada de valabilitate si modalitatea de reinnoire a acesteia, precum si cuantumul tarifelor aferente, in vederea autorizarii functionarii comerciantilor in conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 76/2001.

 (2) Autorizatia reprezinta documentul care conditioneaza functionarea comerciantilor de respectarea legislatiei de protectie a muncii, in scopul prevenirii accidentelor de munca si bolilor profesionale.

 (3) Eliberarea autorizatiei in urma evaluarii sediului social si a activitatilor desfasurate in acesta da dreptul comerciantului sa functioneze si sa desfasoare activitatile pentru care a fost autorizat.

    (4) Neeliberarea autorizatiei atrage neeliberarea certificatului de inregistrare.

    Art. 2
    Autorizatia se elibereaza de autoritatile competente in a caror raza teritoriala se afla sediul social al comerciantului, respectiv inspectoratele teritoriale de munca, prin reprezentantul delegat la Biroul unic din cadrul camerei de comert si industrie teritoriale.

    Art. 3
    Inspectoratul teritorial de munca are urmatoarele obligatii:
    a) sa delege la Biroul unic unul sau mai multi reprezentanti cu drept de semnatura, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 76/2001;

    b) sa evalueze sediul social si activitatile desfasurate in acesta si sa transmita reprezentantului delegat la Biroul unic un referat care sa contina rezultatul evaluarii, in termen de maximum 10 zile de la data pronuntarii incheierii judecatorului delegat.

    CAP. 2
    Obligatiile solicitantului

    Art. 4
    (1) In vederea obtinerii autorizatiei solicitantul va depune la Biroul unic cererea de inregistrare tip, in care va mentiona datele de identificare a sediului social si activitatile care se desfasoara la sediu, codificate in conformitate cu nomenclatorul CAEN.
    (2) Anexate la cererea de inregistrare, conform opisului de documente necesare in vederea autorizarii, se vor depune:
    a) declaratia pe propria raspundere privind respectarea legislatiei de protectie a muncii, conform modelului prezentat in anexa nr. 5.1;
    b) lista cuprinzand echipamentele tehnice din dotare;
    c) copii de pe certificatele de conformitate ale echipamentelor tehnice folosite in zone cu pericol de explozie (dupa caz);
    d) dovada achitarii tarifului aferent autorizarii.
   
Art. 5
   Pentru activitatile care pot genera pericole deosebite si care intra sub incidenta prevederilor Decretului nr. 466/1979.

                           
 DECLARATIE
pe propria raspundere privind respectarea legislatiei de protectia muncii


    Subsemnatul ......................, in calitate de asociat/actionar, declar pe propria raspundere ca activitatile enumerate mai jos si pentru care se solicita autorizatie de functionare din punct de vedere al protectiei muncii se vor desfasura in conformitate cu prevederile Legii protectiei muncii nr. 90/1996, republicata, normelor generale de protectie a muncii, normelor specifice de securitate a muncii, standardelor de securitate si ale altor reglementari in vigoare specifice activitatii desfasurate.
    Numarul de personal care desfasoara activitati in sediul social este de ......................... .

    Activitati efectuate la sediul social:

             Codul CAEN                            Denumirea CAEN

    Activitate principala
    .................................        ............................ privind regimul produselor si substantelor toxice, ale Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, precum si ale Legii nr. 85/1995 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 4/1995 privind fabricarea, comercializarea si utilizarea produselor de uz fitosanitar pentru combaterea bolilor, daunatorilor si buruienilor in agricultura si silvicultura, este necesara obtinerea prealabila a unor avize si/sau autorizari distincte, conform prevederilor reglementarilor legale sus-mentionate, care se vor depune o data cu documentele prevazute la art. 4 alin. (2).

Tags: protectie a munciiprotectia munciiprotectiecomerciantiprocedura de autorizare a functionarii comerciantilorfunctionare


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Care este procedura de autorizare a functionarii comerciantilor din punct de vedere al protectiei muncii
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016