Multi dintre noi cauta in permanenta idei de afaceri pentru a putea deveni independenti din punct de vedere financiar. Asadar, daca te-ai decis sa pornesti pe drumul antreprenoriatului, iata cateva idei de business care te pot ajuta sa obtii profit intr-un timp scurt.
Lansarea...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
9214
23-Ian-2015
La categoria - afaceri care pot fi demarate cu mai putin de 500 de euro - se claseaza si mini-crescatoria de fazani.3
din 5 voturi
din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
Va costa doar 14 lei sa aduceti un fazan de la stadiul de ou la cel de pasare adulta, iar pretul de vanzare al unui fazan adult este de 40-50 de lei.
Cum se cresc puii de fazan?
In general, ouale nu sunt lasate fazanitei, ci sunt date unei closti plasate intr-o cusca pentru crestere, care este un fel de cutie precedata de o curticica (o incinta) cu gratii.
Accesul intre aceste doua incinte este posibil doar pentru pui, spatiile de trecere fiind foarte inguste, astfel incat mama adapostita sa nu poata manca hrana micutilor fazani. Cand puii au implinit sapte zile, grilajul din jurul custii se indeparteaza, ei putand astfel sa iasa afara din cotet.
Se recomanda ca aceste custi sa fie amplasate pe un teren vast, acoperit cu iarba (insectele, ramele si semintele pe care puii de fazani le vor gasi aici sunt si un bun supliment alimentar), la distanta de 30 m una de alta pentru ca micii fazani sa nu confunde propriul adapost cu un altul. Unele closti nu accepta decat propriile progenituri, fiind agresive cu puii straini.
Se va avea in vedere protejarea custii de razele prea puternice ale soarelui prin plantarea unui arbust sau copacel langa ea, dar curtea trebuie sa fie expusa razelor solare, care sunt indispensabile dezvoltarii armonioase a micutilor.
Constructia custilor pentru fazani poate imbraca diferite forme, dar important este ca ea sa asigure in permanenta un mediu cald, etanseitate la apa de ploaie si sa ofere un spatiu potrivit cu talia mamei closti.
Modelul clasic are lungimea de 70 cm, latimea de 50 cm si inaltimea de 50 cm; acoperisul este in panta dubla si este dotat cu balamale pentru a se putea deschide. Fatada este formata din bare de lemn care sa permita iesirea libera a puilor din cusca.
Acoperisul trebuie sa fie mare, pentru a asigura o buna protectie impotriva ploii. In peretii laterali se vor practica deschideri pentru ventilatie care sa permita aerisirea interiorului. Pentru o mai mare rezistenta in timp si impermeabilizare a custilor se recomanda vopsirea lor, de obicei in verde inchis.
Acoperisul trebuie sa fie alb, pentru ca aceasta culoare reflecta lumina si se evita astfel supraincalzirea incintei, obtinandu-se totodata si indepartarea pasarilor rapitoare (soimi, ulii, ciori etc.).
Un model simplificat de cusca este cel la a carui constructie se folosesc si materiale metalice, nu doar lemn. Acest model are avantajul ca se poate curata si intretine mai usor, dar el trebuie protejat suplimentar atat impotriva frigului, cat si a supraincalzirii, prin folosirea unor instalatii termice pe exterior.
Cresterea naturala a puilor de fazani
Cresterea naturala se practica de obicei in cutii de crestere de genul celor descrise anterior, amplasate pe un teren cu o suprafata mare, cultivat cu plante care atrag insectele (preferabil lucerna).
Locul ales poate fi in padure, in poieni, in imediata apropiere a padurii sau chiar in camp, daca exista cativa arbori mari din loc in loc. Cu o saptamana inainte de transportul puilor in camp se vor cosi fasii paralele, late de 3-4 m si situate la 25-30 m una de alta, si, odata cu cosirea lucernei, se aduc si se instaleaza cutii de crestere in randuri paralele, pe un strat de nisip uscat.
Pardoseala cutiilor trebuie sa fie din plasa de sarma cu ochiuri marunte, dar in regiunile mai ploioase este recomandabil sa se puna si o foaie de carton asfaltat. Acest amplasament pe lucerna cosita este important pentru ca puii, atunci cand ies din cutii, sa gaseasca frunze crude si insecte, dar sa se si poata ascunde in lucerna.
Clostile si puii se transporta pe timp frumos, in cosuri separate. In primele zile puii sunt inchisi in cutia de crestere, daca aceasta este corespunzatoare ca marime, sau intr-o ingradire de cativa metri patrati.
De la varsta de o saptamana puii de fazani sunt lasati sa se indeparteze in cautarea hranei, fiind chemati la tainuri de catre ingrijitor (recomandabil sa fie acelasi) prin fluieratul aceleiasi melodii tot timpul cat administreaza nutreturile in dreptul unei custi de crestere (cand parcurge distanta dintre doua cutii de crestere nu trebuie sa fluiere, pentru a nu strange prea multi pui in jur).
Seara, la culcare, ingrijitorul trebuie sa inchida cutiile de crestere a puilor de fazani, avand grija ca toti puii sa fie inauntru si cat mai egal repartizati la closti.
Cand se constata ca insectele de pe campul de crestere s-au imputinat, cutiile cu pui se muta in alte locuri. Mai tarziu, pe masura ce puii incep sa devina mai independenti si se obisnuiesc sa doarma pe crengile copacilor, se reduce numarul clostilor, dar cutiile raman pe loc si hrana se pune in continuare in fata lor.
Dupa ce se indeparteaza toate clostile, hrana se pune din ce in ce mai departe de custi, pe cararile spre padure si spre adaposturile de hrana, fara ca puii de fazani sa mai fie chemati si fara ca ingrijitorul sa mai fie vazut. Cand puii de fazani ajung sa cunoasca locurile de hrana din padure, cutiile de crestere se ridica.
Totul despre cresterea fazanilor si infiintarea unei afaceri cu mai putin de 500 euro !
Arhiva idei de afaceri mici
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 3 din 5 voturiArticole conexe
18 Aug2020
Cele mai bune idei de afaceri in mediul online
de Redactia Afacerilacheie.net
3756
Idei de afaceri mici
09 Nov2017
Cum sa incepi o afacere online in 2017
de Alina Constantinescu Afacerile sunt legate in mod indisolubil de Internet, iar a avea o pagina web proprie este primul lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere ca intreprinzator aflat la inceput de drum.
Magazinul online este mult mai rapid de pus in practica decat un magazin fizic traditional. In ziua de astazi...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2632
Idei de afaceri mici
21 Apr2017
Cum sa alegi tipul de cantar electronic potrivit pentru afacerea ta
de Echipa Afacerilacheie.net Cantarele electronice, utilizate astazi in mod indispensabil atat in mediul de business, cat si in scopuri personale, si-au facut aparitia inca din antichitate. De-a lungul timpului, acestea au evoluat de la simple balante, precum cele utilizate in cadrul trocului, ajungand pana la cantarele...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
3796
Idei de afaceri mici
09 Mar2017
Afaceri sub 500 de euro: top 10 idei simple si profitabile
de Alina Constantinescu Cautati idei de afaceri simple si accesibile? In randurile de mai jos va prezentam 10 afaceri simple, cu bani putini, afaceri ideale pentru a lua un start optimist si profitabil.
Cele mai multe dintre aceste 10 super-afaceri pot fi desfasurate din confortul apartamentului propriu, deci nu va...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
34382
Idei de afaceri mici
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Cresterea viermilor de matase
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
- → Vrei sa incepi repede o afacere simpla? Realizeaza accesorii HANDMADE!
- → Afaceri la cheie - Castiga 20.000 euro/luna cu propria ta Ferma de Vipere!
- → Afaceri la cheie - cresterea lipitorilor. Deschide-ti propria ferma de lipitori!
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
- → Top 27 cele mai profitabile afaceri la cheie
- → Afaceri la cheie - Cultivarea arbustilor fructiferi: catina, coacaze, capsuni
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
Comentarii0 comentarii