Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
4815 11-Dec-2014

4.58
din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
Dintotdeauna parintii le cumpara celor mici lucrurile de care au nevoie si care le asigura dezvoltarea armonioasa. De aceea, dezvoltarea unei afaceri care sa satisfaca aceasta cerere imensa si permanenta este una cu sanse mari de succes.

Una dintre aceste afaceri se refera la jocuri si jucarii educationale ce pot fi vandute online. www.edukid.ro, este unul dintre aceste magazine de unde se pot achizitiona jucarii educationale.

Site-ul ofera posibilitatea de a alege o jucarie educativa in functie de varsta copilului, de abilitatile pe care parintele doreste sa i le dezvolte copilului, de pret si de producator.

Magazinul online a fost lansat de Razvan Grimacea, un tanar antreprenor din Iasi, care ne-a acordat un interviu despre afacerea sa.

Idei de Afaceri: Cum a aparut ideea de afacere?

Razvan Grimacea: Am lucrat mult in domeniul serviciilor, dezvoltand si optimizand site-uri web, dar mi-a placut mult ideea de a livra un produs concret in care subiectivismul sa fie minim: ce vezi, aia primesti. Asa am decis sa imi fac un magazin online.

Dar nu e vorba doar de afaceri, imi place sa fac si un bine oamenilor, asa ca am ales sa cresc gradul de constientizare al parintilor asupra importantei educatiei copiilor inca de la varste fragede. Am ales sa vand jucarii educative online pe www.edukid.ro.

Idei de Afaceri: La cat s-a ridicat investitia initiala?
Razvan Grimacea: Am investit initial 5.000 de euro in site, salarii, stocuri si promovare.

Idei de Afaceri: Care au fost cei mai importanti sustinatori ai afacerii (prieteni, familie, colegi)?

Razvan Grimacea: Angajatii. Acestia s-au implicat foarte mult in dezvoltarea edukid.ro, au venit cu idei si le-au pus in practica.

Idei de Afaceri: Care au fost cele mai mari probleme pe care le-ati intampinat pana acum?

Razvan Grimacea: Poate cea mai mare problema e concurenta foarte mare pe o piata relativ mica. Trebuie mai mult efort pentru a obtine un client si a-l retine.

Idei de Afaceri: Care este portofoliul de produse si servicii pe care il oferiti in prezent?

Razvan Grimacea: Avem doar jucarii educative pentru copii intre 0 si 10 ani, toate fiind sortate dupa abilitatile pe care le dezvolta, pret, gen si producator.

" Mi-am focusat afacerea pe comunicare si optimizare pe motoarele de cautare!"

Idei de Afaceri: Cum ati gasit primii clienti?

Razvan Grimacea: De la inceput mi-am focusat afacerea pe comunicare si optimizare pe motoarele de cautare. Am lansat edukid.ro pe 1 decembrie 2009, in plin sezon, iar parintii au comandat imediat, auzind de noi de pe retele sociale sau gasindu-ne pe Google.

Idei de Afaceri: Care sunt cei mai importanti clienti pe care ii aveti in prezent?

Razvan Grimacea: Fiecare client e important si vrem ca fiecare client sa fie incantat de experienta pe care o are cu noi si sa ne recomande si altora.

Idei de Afaceri: Aveti concurenti pe piata din Romania?

Razvan Grimacea: Romanii sunt inca obisnuiti sa cumpere din magazin, iar online sunt destul de multe magazine de jucarii generale. Noi suntem nisati pe jucariile educative.

Idei de Afaceri: Cum va diferentiati de concurenta?

Razvan Grimacea: Avem grija la calitatea jucariilor afisate pe site-ul nostru, imbunatatim si usuram procesul de cumparare si ne  fidelizam clientii. in plus, suntem mereu prezenti si-i implicam pe parinti in diferite proiecte de constientizare care privesc educatia copiilor sau chiar educatia lor, a parintilor. Cred ca acesta este punctul nostru forte: am reusit sa cream o relatie de incredere si implicare.

Idei de Afaceri: Cati angajati si colaboratori aveti in prezent?
Razvan Grimacea: Sunt 3 angajați si cu mine 4.

Idei de Afaceri: Ati primit oferte de cumparare a afacerii de la alte companii?

Razvan Grimacea: Da, am primit si oferte de cumparare si oferte de investitii. Daca e sa vand edukid.ro, va trebui sa fie cuiva care sa il continue si sa aiba capacitatea sa il dezvolte mai repede.

Idei de Afaceri: Care sunt planurile de viitor?

Razvan Grimacea: Progresam continuu si, cat timp crestem vizibil, mentinem aceeasi directie.
Idei de Afaceri: Multumim pentru interviu si mult succes in afaceri!

Tags: idei de afaceriidei afaceriafacerijocurijucariijocuri educationalejucarii educationaleedukidcopiiafacereonlinemagazin online


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Idei de afaceri de succes cu produse destinate copiilor
Rating:
Nota: 4.58 din 6 voturi

Articole conexe

27 Iul2023

Cum sa incepi afacerea ta in consultanta GDPR

Inca de la implementarea GDPR si in Romania, o multime de companii si-au pus problema cum vor pune in practica aceasta directiva si, mai ales, cum vor putea sa tina pasul cu diversele modificari care intervin - pentru ca aici vorbim despre parte legala, care se schimba foarte...
Citeste mai departe
16 Mar2023

Dropshipping: ce inseamna si cum poti incepe o astfel de afacere

Ideea conform careia, pentru a-ti deschide o afacere, este nevoie mai intai sa economisesti nu mai este de actualitate. Afacerile de tip e-commerce si dropshipping ne demonstreaza ca poti porni o afacere rapid, usor si fara sa apelezi la resurse financiare...
Citeste mai departe
28 Oct2022

3 tipuri de investitii pe care sa le faci pentru o afacere profitabila

Fie ca esti un antreprenor la inceput de drum, fie ca ai deja experienta in tainele antreprenoriatului, este important sa cunosti metodele eficiente prin care iti poti dezvolta afacerea. Iti prezentam 3 tipuri de investitii pe care le poti face pentru ca afacerea ta sa devina cat mai...
Citeste mai departe
12 Iun2019

Tehnici esentiale de crestere a conversiei vanzarilor online

de Afaceri La Cheie
Pentru o afacere care face vanzari online, un indicator extrem de important este rata conversiei. Renumita “palnie de vanzari” are cinci sectiuni, care devin din ce in ce mai inguste, de la constientizare, la considerare, preferinta, achizitie si loializare. Teoria este usor de...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016