Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
1496 01-Mar-2016

2.5
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
Incepand cu 1 martie 2016, fermierii pot depune depune cererile unice de plata pentru primirea subventiilor.

Aceste subventii se pot obtine mai usor deoarece Ordinului MADR nr. 619/2015, pe langa modificarile si completarile aduse, prevede o serie de masuri de simplificare rezultate in urma consultarilor cu reprezentantii producatorilor agricoli.

Iata cateva dintre aceste masuri de simplificare!

– La depunerea cererii unice de plata, fermierul localizeaza parcela agricola prin identificarea corecta a amplasamentului si a conturului parcelei agricole in blocul fizic, pentru care se solicita plati.  APIA pune la dispozitia solicitantilor, pentru completarea corecta a cererilor unice de plata, suprafata eligibila si categoria de folosinta a blocurilor fizice, precum si datele si materialele grafice referitoare la parcelele declarate si/sau controlate pe teren in anul de cerere anterior.

– In cazul sprijinului cuplat la cultura de canepa pentru ulei si fibra, pentru a beneficia de sprijin cuplat, se elimina obligativitatea incheierii de contracte cu unitati de procesare autorizate, deoarece legislatia UE in domeniu, respectiv Regulamentul UE nr. 1308/2013 nu prevede nici un regim de sprijin pentru procesarea canepei si in consecinta, nu include nici prevederi privind autorizarea procesatorilor de canepa.

– In cazul ajutorului national tranzitoriu in zootehnie (ANTZ), la schema decuplata de productie la specia bovine in sectorul lapte, a fost eliminata conditia inregistrarii beneficiarilor in sistemul de administrare a cotelor de lapte la data solicitarii ajutorului, avand in vedere excluderea cotelor de lapte in noua politica agricola comuna.

– Registrul individual al exploatatiei (RIA) este un document obligatoriu conform legislatiei sanitare veterinare, dar conditia detinerii s-a eliminat.

– Procedura de completare a cererii unice de plata a fost simplificata pentru solicitantii care au obtinut dreptul la prima in anii anteriori, in cazul schemei decuplata de productie la specia bovine in sectorul carne, in sensul ca nu se mai prezinta detaliat pe coduri unice de identificare efectivul de animale purtatoare de prima.

-A fost eliminata din adeverinta emisa de catre medicul veterinar de libera practica imputernicit mentiunea „actiunile prevazute sunt efectuate la zi”, avand in vedere, atat termenul de depunere a cererii unice de plata, cat si faptul ca aceste actiuni se desfasoara pe tot parcursul anului.

– S-a eliminat adeverinta prin care se recunoaste statutul de crescator de bovine/ovine/caprine al solicitantului, eliberata de catre o organizatie/asociatie a crescatorilor de bovine/ovine/caprine, in cazul ANTZ, schemele decuplate de productie, specia bovine, in sectoarele lapte si carne, precum si schema cuplata de productie, speciile ovine/caprine. Se considera ca daca solicitantul este inregistrat cu animale in baza nationala de date – Registrul National al Exploatatiilor – si indeplineste conditiile de eligibilitate corespunzatoare schemei accesate, acesta este crescator de animale.

– Exista noi prevederi prin care se reglementeaza modul de desfiintare a culturilor secundare, incorporarea in sol fiind inlocuita cu distrugerea mecanica, termen mai larg, ceea ce permite executarea si a altor lucrari in afara celor ce presupun mobilizarea solului.

- In vederea flexibilizarii conditiilor de accesare a platii pentru inverzire, se da posibilitatea fermierilor sa modifice utilizarea parcelelor agricole in ceea ce priveste zonele acoperite de strat vegetal prin schimbarea amplasamentului parcelei agricole sau schimbarea amestecului de specii de culturi pentru strat vegetal, fara sa modifice procentul zonelor acoperite de strat vegetal declarat, cu obligativitatea notificarii APIA pana la data de 15 octombrie.

Celelelate masuri de simplificare le gasiti in ORDINUL 619/ 2015.


Tags: subventiisubventii 2016afacerimasuri de simplificarecerere unica de plata


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Subventii pentru afaceri in 2016! Ce masuri de simplificare au fost introduse?
Rating:
Nota: 2.5 din 2 voturi

Articole conexe

09 Feb2017

Fonduri pentru afaceri: 6 programe nationale care se vor derula in 2017

de Alina Constantinescu
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a publicat, spre consultare, proiectele procedurilor de implementare a 6 dintre programele nationale care urmeaza a fi derulate in anul 2017, si anume: Programul national multianual de microindustrializare Bugetul pentru 2017 este...
Citeste mai departe
13 Iun2016

Bani de la stat pentru micile afaceri - programul de microindustrializare

de Afacerilacheie.net
Programul national multianual de microindustrializare, are in acest an un buget de 60,89 milioane lei. Ajutorul financiar acordat poate ajunge pana la 250.000 de lei (aprox. 55.000 de euro), dar nu poate depasi 90% din valoarea investitiei pe care antreprenorul trebuie sa o efectueze cu banii...
Citeste mai departe
02 Iun2016

Fonduri europene pentru afaceri mici - Romania Creativa, Programul SRL-D

de Afacerilacheie.net
​Cei care vor sa-si deschida mici afaceri in sectoare creative vor putea solicita fonduri europene de pana la 25.000 de euro in viitoarea linie de finantare "Romania Creativa".  Programul urmeaza sa fie administrat de Directia Politici Antreprenoriale de la Ministerul...
Citeste mai departe
30 Mai2016

Fonduri europene pentru afaceri non agricole - studiu comparativ intre doua submasuri - 6.2 si 6.4

de Afacerilacheie.net
Atat submasura 6.2. cat si 6.4, derulate prin PNDR, sunt dedicate finantarii afacerilor non-agricole in mediul rural. Dar, care dintre aceste submasuri vi se potriveste si ce deosebiri exista intre ele? Iata cateva diferente, legare de finantarea afacerilor non-agricole la tara, specificate in...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016