Grupul de firme Serban cu capital romanesc, detinut de antreprenorul Nicolae Serban, si-a inceput activitatea in Onesti, in anul 1994. Structura grupului este integrata si are ca domenii principale de activitate: agricultura, comert cu cereale, plante oleaginoase si leguminoase, cresterea pasarilor,...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
5063
09-Iul-2013
Firmele interesate de protejarea mediului prin activitatile pe care le realizeaza pot depune proiecte pentru obtinerea de fonduri in cadrul Programului-cadru pentru competitivitate si inovare, lansat de Comisia Europeana.5
din 2 voturi
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
Data-limita pana la care se pot depune proiectele este 5 septembrie 2013.
Obiectivele programului
Prin proiectele finantate, Programul-cadru pentru competitivitate si inovare, Eco-inovare, isi propune atingerea urmatoarelor obiective:
1. Promovarea abordarilor noi privind eco-inovarea care sa permita dezvoltarea produselor, proceselor si a serviciilor prietenoase cu mediul.
2. Sustinerea accesului pe piata a produselor, proceselor, serviciilor si tehnologiilor cu valoare adaugata mare care protejeaza mediul.
3. Cresterea capacitatii de inovare a intreprinderilor mici si mijlocii.
Solicitanti eligibili
Programul finanteaza intreprinderile mici si mijlocii care au dezvoltat un produs, proces sau serviciu eco logic inovator, dar care se confrunta cu dificultati in privinta lansarii pe piata.
Sunt incurajate si proiectele sustinute de clustere, cu un potential ridicat de replicare pe piata europeana. Pentru a fi selectat, un aplicant trebuie sa indeplineasca urmatoarele doua criterii:
- capacitatea financiara;
- expertiza profesionala.
Aplicantii trebuie sa detina cunostinte tehnice si manageriale in domeniul in care depun proiectul de finantare. Acestea trebuie demonstrate prin experienta in activitati similare cu cele ale proiectului.
Proiecte eligibile
Apelul pentru proiecte eco-inovative sustine propuneri care doresc sa implementeze pentru prima data sau sa replicheze produse, servicii, tehnologii sau practici prietenoase cu mediul care au fost deja demonstrate, dar care nu s-au raspandit din diferite cauze.
Activitati eligibile
1. Reciclarea materialelor
2. Sectorul alimentar
3. Apa
O prioritate a Programului-cadru pentru competitivitate si inovare cu care se poate alinia un proiect eligibil este cea privind utilizarea resurselor de apa:
– realizarea sistemelor inovative de reciclare a apei rezideantiale si industriale;
– recuperarea resurselor (ex. nutrienti din apa);
– realizarea dispozitivelor care sa masoare diferiti parametri ai apei care sa contribuie la reciclarea mai usoara a acesteia si la evitarea pierderilor.
4. Afaceri ecologice
Sunt acceptate si proiecte care propun implementarea si lansarea pe piata a produselor si serviciilor inovative care contribuie la scaderea impactului negativ asupra mediului a activitatii oamenilor si la utilizarea a mai putine resurse.
In cadrul sesiunilor din anii trecuti au primit finantare proiecte care au propus urmatoarele activitati:
- optimizarea tehnologiei de reutilizare a caramizilor vechi in sectorul constructiilor;
- producerea de incaltaminte din piele care nu contine substante chimice periculoase; utilizarea CO² pentru a valorifica o sursa naturala de Omega-3;
- o tehnica noua de fabricare a covoarelor.
Bugetul programului
Bugetul pentru sesiunea din 2013 este de 31,5 milioane de euro. Finantarea maxima pe care un proiect o poate primi este 50% din cheltuielile eligibile. Programul-cadru pentru competitivitate si inovare, Ecoinovare, isi propune sa finanteze un numar de 45 de
proiecte.
Mai multe detalii despre Programul-cadru pentru competitivitate si inovare, lansat de Comisia Europeana sunt disponibile pe pagina de Internet: http://ec.europa.eu/environment/eco-innovation/
Autor: Teo Manole
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturiArticole conexe
10 Dec2019
Finantare de 24 milioane lei pentru unul dintre cele mai mari grupuri de companii din agribusiness
de Afaceri La Cheie
1417
Fonduri structurale
09 Feb2017
Fonduri pentru afaceri: 6 programe nationale care se vor derula in 2017
de Alina Constantinescu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a publicat, spre consultare, proiectele procedurilor de implementare a 6 dintre programele nationale care urmeaza a fi derulate in anul 2017, si anume:
Programul national multianual de microindustrializare
Bugetul pentru 2017 este...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2996
Fonduri structurale
23 Aug2016
Ministerul Fondurilor Europene a emis ordinul care reglementeaza achizitiile efectuate de beneficiarii privati
de Alina Constantinescu Ministerul Fondurilor Europene a emis Ordinul 1284/2016 privind aprobarea procedurii competitive aplicabile solicitantilor/beneficiarilor privati pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrari finantate din fonduri europene.
Ordinul este in vigoare incepand cu data de 12 august...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1706
Fonduri structurale
18 Iul2016
AFIR primeste cereri de finantare pentru submasura 4.2
de Alina Constantinescu AFIR ofera finantare prin PNDR 2020 pentru proiecte destinate procesarii produselor agricole (submasura 4.2). Termenul limita de depunere a cererilor pentru finantarea proiectelor de investitii este 31 octombrie 2016, ora 16:00.
Obiectivele submasurii 4.2:
· Infiintarea si/ sau...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2018
Fonduri structurale
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Cum sa faci bani din propria ta plantatie de Paulownia
- → Top cele mai profitabile 17 afaceri la cheie in agricultura
- → Afaceri la cheie: ferma de vipere - una dintre cele mai tentate afaceri!
- → O afacere cu produse cosmetice 100% naturale la tine acasa
- → Afaceri la cheie - Cultivarea arbustilor fructiferi: catina, coacaze, capsuni
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → Revista Idei de Afaceri - peste 500 idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - OFERTA SPECIALA pentru fermieri si producatori agricoli
- → Shaormerie - afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului!
- → 5 afaceri la cheie cu sanse maxime de reusita te pot scoate usor din criza
Comentarii0 comentarii