Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
3742 17-Nov-2014

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Vincentiu Antonescu a calatorit mult in strainatate, unde a vazut ca a face curat este un serviciu cu mare cautare. A pornit firma in 2001, cand pe piata romaneasca exista deja o concurenta destul de serioasa.

“Lucrul acesta nu m-a speriat, din contra, m-a incurajat." Vincentiu Antonescu a avut o idee interesanta, ce seamana intrucatva cu voluntariatul efectuat de studentii din anii terminali, care doresc sa-si gaseasca un loc de munca dupa ce termina studiile. 

Pentru a intra pe piata si a-si instrui in acelasi timp proaspetii angajati a lucrat, gratuit, pentru diverse firme, pe care le-a gasit prin cunoscuti. Astfel, compania sa a intrat pe o asa-numita “piata calda”, apeland la diverse relatii sau fosti colaboratori.

“Am avut astfel posibilitatea sa batem la o usa, care ni s-a si deschis,  pe cand pe o piata rece e greu sa faci primul pas, dureaza pana ai curajul sa bati la usa, pana vine cineva s-o deschida, sa te intrebe ce vrei si abia apoi, poate, sa te primeasca inauntru”.

Componentii echipelor credeau insa ca lucreaza “pe bune”, ei erau de altfel platiti ca atare. Bineinteles ca aceasta idee a generat cheltuieli din partea firmei nesustinute de un proces al muncii,  care nu au mai fost recuperate, dar profitul s-a intors mai tarziu, sub forma contractelor incheiate.

“Am avut posibilitatea sa ne facem cunoscute serviciile si sa demonstram ca suntem seriosi”, sintetizeaza Vincentiu ideea sa, care nu a intarziat sa dea rezultate. Primul contract a fost semnat in decembrie 2001, la 3 luni de la infiintarea firmei. “Pe la jumatatea lunii noiembrie am fost contactati de o firma de servicii de contabilitate, am mers si am vazut spatiul.

A fost un pic descurajator la inceput, pentru ca am vazut ca aveau si oferte de la alte firme, dar ne-au spus ca vor sa vada si oferta noastra. Am ofertat si am fost selectati, castigand primul contract. A fost cea mai mare bucurie a noastra, acest prim contract”, isi aminteste Vincentiu.

“Am simtit ca, dupa 4 luni, am obtinut in sfarsit ceva si acum, de fiecare data cand avem un nou client, ne amintim cu drag de acel prim contract”, adauga el. Compania de contabilitate este si astazi client al firmei, iar cele doua conduceri au dezvoltat, pe langa relatia de afaceri, si o amicitie trainica.

Un al doilea contract a fost semnat in februarie 2002, iar acesti primi clienti multumiti au dus vorba mai departe, si astfel, radiant, compania a reusit sa-si extinda portofoliul. Un lucru demn de luat in considerare, avand in vedere ca primele telefoane de la potentiali clienti care au aflat de companie din reclamele din cataloage, nu din recomandarile altor clienti multumiti, au aparut dupa un an si jumatate.

Primii pasi in afaceri

Dupa ce a estimat investitia initiala la aproximativ 15.000 euro pentru aparatura, Vincentiu Antonescu si-a dat seama ca nu putea face totul de unul singur. Avea nevoie de o echipa de conducere, ai carei membri sa fie oameni muncitori si de incredere.

Echipa a fost formata din mai vechi colaboratori, care, desi puteau incepe propria lor afacere, au preferat sa lucreze cu el. Urmatorul pas a fost achizitionarea aparaturii necesare, un moment important in dezvoltarea firmei. “Avem furnizori din Italia, Elvetia.

Unii accepta plata la 30 de zile, unele aparate le-am achizitionat in rate. in plus, singura modalitate de a le testa in conditii de lucru a fost cumpararea si folosirea lor propriu-zisa. Ce am cautat insa de la inceput a fost aparatura profesionala, nu am dorit sa fac nici un fel de compromis in acest sens”, explica Vincentiu.

Cum a stiut insa care aparate sunt potrivite si care nu?  Pregatirea sa de inginer mecanic si pasiunea pentru Internet, pe care il foloseste pentru a se documenta asupra oricarui subiect de interes, au fost cele doua atuuri care l-au facut sa stie sa aprecieze, pe baza caracteristicilor tehnice ale aparatelor, ce anume sa aleaga. A reusit in acest fel sa cumpere aparate competitive, la preturi convenabile. Procesul de recrutare de personal a fost urmatorul pas si a durat doua luni.

Tags: afacereafacericurateniefirma de curatenie


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

O afacere curata isi face loc pe o piata calda
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

03 Iul2019

Programul "Femeia Antreprenor" - exemplul unei afaceri de succes

de Alina Constantinescu
Ministerul Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMCA) a publicat un comunicat prin care ne ofera un exemplu de succes rezultat in urma finantarii primite prin programul "Femeia antreprenor". Mina Ciobanu a decis sa porneasca o afacere pe cont propriu si a pus bazele unei...
Citeste mai departe
17 Iun2016

The Starbucks - cateva dintre secretele succesului afacerii lor

de Teo Manole
The Starbucks Story - Ne-am avantat sa vorbim despre cel mai renumit lant de cafenele din lume nu din cauza unui exces de zel, ci datorita prezentei lui in Romania. Cultura Starbucks se resimte in toata lumea, in functie de cultura tarii-gazda. Fiecare imperiu are o poveste de inceput, de aceea...
Citeste mai departe
26 Mai2016

Aveti o bucata de teren nevalorificata? Iata ce afacere cu potential va recomandam

de Zenobia Badescu
“Celor care iubesc natura si timpul petrecut in natura si celor care au o bucata de teren nevalorificata le recomand sa cultive lavanda, indeamna Anca Serpar, ea insasi fiind implicata intr-o astfel de afacere. Anca a infiintat in 2010 o cultura de lavanda in comuna Bontida, la 30 de km...
Citeste mai departe
20 Mai2016

Afacere cu retete de dulciuri ante si interbelice. Cofetaria romaneasca are foarte mult potential

de Afacerilacheie.net
La 26 de ani, Ana Consulea continua afacerea de familie inceputa de parintii ei in 1998 si deschide Zexe Braserie, o cofetarie situata intr-o casa istorica din Bucuresti.  In aceasta noua afacere, antreprenoarea mizeaza pe reinterpretarea unor retete de dulciuri ante si...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016