Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
14056 11-Apr-2012

4.75
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
Deci ai o idee pentru o afacere. Felicitari! Acum trebuie sa te gandesti cum sa o faci profitabila si prospera.

Multi posibili antreprenori stau pe loc deoarece se tem de esec. Printr-o abordare normala, pas cu pas, te poti pregati pentru lansare invatand despre aceste riscuri.

Sunt cativa pasi esentiali pe care trebuie sa-i urmezi pentru o lansare cu riscuri reduse:

1.    Sa stii cum vei investi banii. Sa incepi o afacere presupune multe costuri, chiar si daca este una online. Ai banii sau vei face un credit? Iti vei pastra in paralel si locul de munca? Vei apela la cunostinte pentru ajutor? Fa-ti o strategie de investitie a fondurilor.

2.    Fii realist in privinta timpului. Chiar si cu o idee simpla trebuie sa astepti cel putin 6-12 luni ca o afacere sa inceapa sa fie profitabila. Deci trebuie sa fii capabil sa iti acoperi cheltuielile altfel.

3.    Nu te arunca la cheltuieli mari. Vezi cum poti sa incepi sa vinzi inainte sa platesti chiria pentru un magazin mare. Incearca un chiosc, e-commerce sau chiar sa inchiriezi un spatiu in cadrul unui magazin mai mare.

4.    Urmeaza un plan de afacere. Daca fondatorii Groupon au inceput fara a avea vreo idee despre cum afacerea lor ar face bani nu inseamna ca si tu trebuie sa faci la fel. In realitate cele mai multe afaceri care incep in acest fel ajung la in pragul falimentului in cel mult doi ani. Creeaza de la inceput un model care sa iti aduca venituri.

5.    Testati-va ideea pe potentiali clienti. E mai bine sa afli ca nimeni nu va cumpara produsul tau inainte sa investesti bani si sa lansezi o afacere. Vezi daca exista clienti pentru ceea ce vrei tu sa vinzi.

6.    Fii pregatit sa iti adaptezi ideea. Investitorilor le plac fondatorii care stiu sa renunte repede la o idee daca aceasta nu functioneaza. O abilitate importanta a antreprenorilor este sa depisteze repede probleme si testeze alte moduri pana cand formeaza un concept la care clientii vor raspunde.

7.    Creeaza-ti un grup. Nu vei reusi singur in afaceri. Gaseste alti antreprenori sau mentori si invata din experienta lor.
Daca decizi sa incerci sa pui pe picioare o afacere, fii dedicat. Daca nu esti pasionat de ceea ce incerci sa faci s-ar putea sa nu poti sa treci de obstacole.



Tags: idei de afaceriafaceri fara riscurimanagementul riscului


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Ghidul antreprenorilor pentru controlul riscului la inceput de afacere
Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi

Articole conexe

15 Mar2017

Idei de afaceri: Vanzarea de sandwich-uri, un business care te poate imbogati!

de Afaceri La Cheie
In vreme ce apar tot felul de afaceri care mai de care mai nonconformiste, un singur domeniu a ramas reteta unui succes mai mult ca sigur: vanzarea de mancare. Hrana este una din nevoile elementare ale omului, dar daca o "impachetezi" in ambalajul gresit este foarte probabil sa dai gres....
Citeste mai departe
11 Apr2016

Franciza sau inchirierea unei idei de afaceri profitabile

de Silviu Marian Banila
Fiecare dintre noi viseaza la o afacere prospera, din care sa scoata bani buni. La baza oricarui demers sta o idee personala sau imprumutata de la altii. Pentru a prelua in deplina litera a legii ceea ce au gandit si valorificat proprietarii de francize, trebuie sa fim cat se poate de...
Citeste mai departe
2933 Francize
30 Mar2016

Idei de afaceri profitabile - plantatie de hamei

de Zenobia Badescu
Hameiul este cultivat, in principal, pentru obtinerea berii, dar, planta se foloseste si in parfumerie sau zootehnnie. Din hamei se fac ceaiuri foarte apreciate. Este o cultura cu un randament foarte bun la hectar, de 20 - 25 ori mai mare decat unul cultivat cu cereale. Iata avantajele...
Citeste mai departe
01 Mar2016

5 idei de afaceri profitabile pentru micii fermieri

de Cosmin Enescu
De ce ar mai incepe cineva o afacere daca nu pentru profitul ei? Ca urmare, ce idei de afaceri sunt profitabile pentru micii fermieri? Iata 5 sugestii! 1. Idei de afaceri profitabile - cultura de canepa pentru seminte, fibre sau ulei In functie de destinatia culturii: fibre sau samanta, se...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016