Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
13451 12-Mar-2014

4.75
din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
Patiseria este o afacere rentabila, nu mai este cazul sa demonstram. Cozile care se formeaza in fata lor arata clar ca patiseria este o afacere profitabila si stabila.

Totusi, succesul unei patiserii depinde de cativa factori care trebuie materializati sub forma unor obiective de indeplinit.

Controlati cu regularitate realizarea lor si, daca nu se intampla asa, gasiti solutii la problemele care apar.
 
1. O gama variata de produse de calitate superioara.
 
Fiecare patiser se distinge prin stilul sau propriu. Pentru a atrage clientela, el trebuie sa creeze in permanenta produse noi, sa armonizeze gusturile diferitelor ingrediente si sa-si decoreze produsele cu gust si finete.

De exemplu, poate sa-si decoreze produsele in functie de sezon: Pasti, Craciun, Sf. Valentin sau dupa dorintele consumatorilor, in cazul unei aniversari sau nunti, de exemplu.
 
2. Fiti apropiati de clientii dumneavoastra.
 
Cu un cuvant dragut sau cu un suras, puteti repara micile imperfectiuni ale produsului. Purtati-va cu amabilitate, ca si cum ati avea de-a face cu prieteni foarte dragi. 
 
3. O incredere ireprosabila.
Sfatul unui patiser este foarte important atunci cand clientul organizeaza o receptie sau o aniversare si nu stie ce cantitate de produse este necesara sau ce aranjament trebuie facut pentru ca prezentarea sa aiba bun gust. 
 
4. Este in joc credibilitatea dumneavoastra.
Trebuie sa vindeti doar acele produse pe care v-ar face placere sa le consumati si dvs. Nu va permiteti sa gresiti, deoarece clientii nu va mai acorda si a doua sansa.
 
Principalii factori de risc ai afacerii
 
Contrar factorilor de reusita, cei de risc sunt inevitabili in orice afacere. Totusi, trebuie sa-i cunoasteti bine, pentru a-i putea evita cu abilitate.
 
1. Concurenta.
Domeniul este in plina dezvoltare, asa ca inevitabil apar „patiseri” care produc sortimente in conditii improprii si la preturi mult mai mici. Incercati sa contracarati actiunile acestora prin profesionalism si seriozitate.
 
2. Un amplasament nu tocmai bun.
Daca numarul potentialilor clienti din zona este foarte mic sau aprovizionarea nu se poate face corespunzator, n-ati ajuns prea departe. Asadar, este preferabil sa faceti un studiu de piata inainte de a va apuca de lucru.
 
3. Materiile prime.
Colaborati cu mai multi furnizori de ingrediente pentru a nu avea surpriza neplacuta sa ramaneti fara materii prime, chiar in momentul in care vanzarile dvs. tocmai incep sa creasca. In masura posibilitatilor, este bine sa aveti un stoc mic in depozit.

Astfel, daca ingredientele nu corespund din punct de vedere calitativ, aveti timp sa le refuzati sau sa le amestecati cu amelioratori. 
 
Chiar daca materiile prime se scumpesc de patru ori intr-o luna, dvs. nu puteti face acelasi lucru cu produsele de patiserie pe care le comercializati. Asa ati ramane in scurt timp fara clienti.

De aceea, atunci cand faceti calculatia de pret pentru un produs, luati in considerare si eventualele scumpiri ale ingredientelor.
 
10 conditii pentru a fi un bun patiser:
 
Igiena si curatenie…ca in toate meseriile ce tin de alimentatie.
Sanatate fizica…deoarece patiserul lucreaza intr-un ritm rapid.
Bun gust…pentru a confectiona produsele care ii vor atrage pe clienti.
Simt artistic…pentru decoratiuni.
Finete si indemanare…pentru realizarea produselor migaloase.
Simt practic…deoarece este o meserie tehnica si se realizeaza manual.
Sociabilitate…pentru a se intelege cu echipa de productie.
Bun la calculul matematic…deoarece un patiser lucreaza mult cu cifre.
Sa-i placa munca de interior…deoarece un patiser lucreaza intotdeauna in laboratorul sau de productie, indiferent daca este vara sau iarna.
Pentru a rezuma: sa aiba placerea de a face placere.

Succes si afaceri profitabile!


 

Tags: afaceri profitabileafaceriafacerepatiseriepatiseridei de afaceri


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Idei de afaceri profitabile - Cum sa ai succes cu o patiserie?
Rating:
Nota: 4.75 din 10 voturi

Articole conexe

26 Aug2024

7 motive pentru care afacerea ta are nevoie de o reclama led programabila

Captarea atentiei clientilor este esentiala pentru succesul oricarei afaceri. De cele mai multe ori, prima impresie este cea care face diferenta intre a atrage sau a pierde un potential client. In acest context, o reclama LED programabila nu este doar o investitie inteligenta, ci si o...
Citeste mai departe
22 Dec2023

3 strategii eficiente pentru cresterea randamentului in afaceri

de Afaceri La Cheie
Succesul nu este cu siguranta rezultatul norocului, ci al aplicarii unor metode si tehnici inovatoare, atunci cand vorbim despre acele idei de afaceri cu randament ridicat. Viziunea fiecarui antreprenor este de a combina profitabilitatea financiara cu realizarea personala. Acest obiectiv, desi...
Citeste mai departe
23 Aug2023

3 exemple de afaceri profitabile pe termen lung

de Afaceri La Cheie
In lumea antreprenoriatului, multi aspira sa gaseasca acea idee de afacere care sa le aduca succes si stabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, intr-o piata in continua schimbare, este crucial sa identifici exemple de afaceri care sa fie nu doar profitabile in prezent, ci si durabile si...
Citeste mai departe
15 Sep2021

Partenerii tai de afaceri au datorii? Platforma online InfoQuick.ro te ajuta sa verifici rapid si simplu firmele la ANAF

de Redactia Afacerilacheie.net
Parteneriatele de afaceri sunt esentiale pentru succesul multora dintre companii. Progresam alaturi de clientii, furnizorii si partenerii cu care am incheiat diverse acorduri.    In acelasi timp insa, partenerii de afaceri pot reprezenta un risc pentru propria afacere....
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016