Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
6744 28-Iul-2014

3.94
din 9 voturi
RATING UTILIZATORI
 

Un vad bun trebuie obtinut cu orice pret si prin orice mijloace. Acest factor este de natura sa decida asupra succesului sau insuccesului afacerii.

Cel mai convingator argument este cazul unei firme care avea doua standuri, amplasate in locuri diferite, dar apropiate.

Primul  se afla in zona pietonala, celalalt la o distanta de numai 30 de metri, pe o strada laturalnica. Rezultatul: primul stand vindea de 10 ori mai multe clatite decat al doilea.

Fast-food: Shaormerie
 
Gasirea unui bun amplasament nu este o treaba din cale afara de dificila. Criteriul de baza este numarul pietonilor care trec prin acel loc, in unitatea de timp.

In rest, peste tot exista apa, un loc de adapostire a standului peste noapte si se poate face o racordare la reteaua gaz sau de electricitate.

Obtinerea autorizatiei de amplasare a standului se obtine insa mai greu. Majoritatea proprietarilor (cel mai adesea, Primariile) cunosc valoarea acestor locuri, astfel incat oferta este inferioara cererii. 
 
Aveti deci sanse mai mari de obtinere a unui astfel de loc, deoarece proprietarului nu ii este indiferent ce se vinde pe terenul lui. Iata, in cele ce urmeaza, cateva tipuri de amplasamente care trebuie vanate cu orice pret:
 
1. Zona pietonala.
Aflati cine este proprietarul terenului pe care doriti sa va amplasati standul (de cele mai multe ori este chiar municipalitatea).

Valorificarea spatiilor de trecere (a cailor de acces) se taxeaza de regula, cu o taxa speciala de folosinta, care nu este peste masura de ridicata, dar locurile acestea sunt greu de obtinut, deoarece administratia orasului are planuri exacte despre modul cum trebuie sa arate zonele pietonale.

Standul dvs. isi va gasi foarte greu un loc in aceste planuri. Se adauga la aceasta rezistenta proprietarilor de magazine, care nu vor accepta un stand in fata vitrinei lor. 
 
Totusi, nu va dati batut si incercati sa obtineti un spatiu in aceste locuri, insistand pe langa cei care raspund de administratia domeniului public si a pietelor.

Oferiti o taxa pausala proprietarului magazinului in fata caruia veti amplasa standul. Daca locul apartine unei firme sau unui alt gen de proprietar, trebuie luate in considerare cu totul alte preturi.

Lanturile de magazine cer pana la 25-40% din incasari, deoarece stiu prea bine ce castig iese dintr-o asemenea afacere.

Fast-food: Shaormerie
 
2. Pietele de marfuri. Si acestea au un aflux mare de clienti. Aici, insa, este mai usor de inchiriat un spatiu, deoarece exista loc suficient. Tarifele de inchiriere sunt totusi mari (25-40% din cifra de afaceri).
 
3. Targurile anuale. O afacere buna, dar foarte greu de obtinut, deoarece lupta pentru un loc este deosebit de apriga. Uneori trebuie facute rezervari cu luni inaintea desfasurarii targului. In compensatie, tarifele de inchiriere sunt relativ scazute.
 
4. Ocazii deosebite (alte targuri, expozitii, festivitati etc.).
Depinde de abilitatea si talentul dvs. sa faceti rost de un loc la asemenea manifestari. Multi organizatori doresc ca festivitatea lor sa fie mai interesanta, iar dvs. puteti contribui, in schimbul unei chirii minime, la acest deziderat, prin atractivitatea standului.
 
5. Atractiile turistice. Marimea chiriei depinde aici de tipul atractiei turistice. Unele parcuri de distractii cer pana la 50% din cifra de afaceri, dezavantaj care e contrabalansat de numarul mare de vizitatori. Activitatea este insa sezoniera.
 
Orarul va fi stabilit in functie de locul de vanzare ales. In zonele pietonale, veti tine cont de orarul magazinelor, deoarece acestea asigura afluxul de cumparatori.

Unele standuri nu deschid pana la ora 1100, deoarece vanzarile ar fi, in caz contrar, sub limita rentabilitatii. Perioadele cele mai productive sunt, 1200 - 1400 si 1630 - 1830. Pentru celelalte tipuri de amplasamente, va trebui sa aflati singur cele mai rentabile durate de functionare a standului.

Fast-food: Shaormerie

 

Tags: afacereamplasamentafacerifast-foodshaormerie


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Cum sa alegi amplasamentul ideal pentru o afacere profitabila cu un fast-food
Rating:
Nota: 3.94 din 9 voturi

Articole conexe

26 Aug2024

7 motive pentru care afacerea ta are nevoie de o reclama led programabila

Captarea atentiei clientilor este esentiala pentru succesul oricarei afaceri. De cele mai multe ori, prima impresie este cea care face diferenta intre a atrage sau a pierde un potential client. In acest context, o reclama LED programabila nu este doar o investitie inteligenta, ci si o...
Citeste mai departe
22 Dec2023

3 strategii eficiente pentru cresterea randamentului in afaceri

de Afaceri La Cheie
Succesul nu este cu siguranta rezultatul norocului, ci al aplicarii unor metode si tehnici inovatoare, atunci cand vorbim despre acele idei de afaceri cu randament ridicat. Viziunea fiecarui antreprenor este de a combina profitabilitatea financiara cu realizarea personala. Acest obiectiv, desi...
Citeste mai departe
23 Aug2023

3 exemple de afaceri profitabile pe termen lung

de Afaceri La Cheie
In lumea antreprenoriatului, multi aspira sa gaseasca acea idee de afacere care sa le aduca succes si stabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, intr-o piata in continua schimbare, este crucial sa identifici exemple de afaceri care sa fie nu doar profitabile in prezent, ci si durabile si...
Citeste mai departe
15 Sep2021

Partenerii tai de afaceri au datorii? Platforma online InfoQuick.ro te ajuta sa verifici rapid si simplu firmele la ANAF

de Redactia Afacerilacheie.net
Parteneriatele de afaceri sunt esentiale pentru succesul multora dintre companii. Progresam alaturi de clientii, furnizorii si partenerii cu care am incheiat diverse acorduri.    In acelasi timp insa, partenerii de afaceri pot reprezenta un risc pentru propria afacere....
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016