Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
20348 15-Aug-2013

4.46
din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
Specialistii in domeniu considera ca profitabilitatea unei afaceri depinde in mare masura de volumul vanzarilor, indiferent daca sunt produse sau servicii.

Ca urmare, nu poti sa nu te intrebi despre ce este vorba atunci cand vezi ca oamenii stau la coada undeva si nu pentru ca ar vrea sa primeasca, ci sa dea bani.

O zi obisnuita, fara evenimente speciale si fara reduceri de preturi si totusi multimea se inghesuie pentru a cumpara produse de patiserie.

Sunt foarte proaspete, abia iesite din cuptor, iar mirosul lor imbietor creeaza instantaneu o senzatie de foame. Pretul mediu este de 3 lei / bucata, foarte convenabil pentru un mic dejun sau pentru o gustare rapida.
 
Desi piata patiseriilor s-a aglomerat in ultima perioada, dupa cum afirma expertii, loc mai este destul, in special daca oferta inseamna calitate, noutate, prospetime, respectarea cu strictete a normelor de igiena si preturi accesibile.
 
De la banalele strudele, merdenele sau cornuri cu diverse umpluturi, oferta patiserilor romani s-a diversificat foarte mult in ultimul timp, ajungand pana la croasant cu unt, placintele cu fructe de padure sau cremvusti in foietaj.

Modalitatile prin care se comercializeaza marfa sunt la fel de variate si depind de disponibilitatile financiare ale intreprinzatorilor.

Astfel, vanzarea printr-un ochi de geam, prin intermediul unui magazin de prezentare luxos, cu vitrine luminate si decorate cu bun gust sau distributia la domiciliul clientilor reprezinta tot atatea variante de succes.
 
Veti afla in randurile urmatoare care este varianta optima pentru ca dvs. sa comercializati produse de patiserie.

Perspective de profit: aproximativ 10-15% din cifra de afaceri
 
„Ideea initiala a fost sa infiintam o fabricuta de biscuiti zaharosi, foarte bogati in zahar si grasimi”, povesteste Ion Dragu, patron de patiserie. „Din pacate, procesul de fabricatie al acestora este foarte costisitor si nu se justifica deocamdata pentru piata romaneasca.

In schimb, branzoaicele si gogosile sunt foarte apreciate, asa ca am hotarat sa facem produse de patiserie cu utilajele pe care le aveam. Ne-am creat niste retete pe care le-am perfectionat in timp si afacerea s-a dezvoltat foarte bine.”

Magazinul de prezentare si vanzare a produselor de patiserie este situat pe o binecunoscuta strada pietonala din centrul orasului. In prima zi, cand a fost deschis, marfa a fost gratuita. Fiecare venea si manca tot ce dorea.
 
Aceasta modalitate de promovare s-a dovedit a fi foarte eficienta deoarece clientela a inceput sa se formeze, iar productia s-a diversificat continuu, de la 4 sortimente initial, la aproape 100 in prezent.
 
In opinia lui Ion Dragu, profitul unei patiserii este in jur de 10%, deoarece costurile materiilor prime sunt foarte fluctuante. „Noi ne stabilim preturile in functie de cheltuielile pe care le avem. Totusi, nu poti face schimbari de la o saptamana la alta, chiar daca faina sau margarinele se scumpesc cu 20%, de exemplu.
 
Ca urmare, mergi o perioada in pierdere sau cu profit zero, iar cand majorezi pretul ai in vedere sa-ti recuperezi cheltuielile. Ideal este sa ai rulaj mare de marfa, dar intotdeauna retusarile de preturi produc o scadere a vanzarilor. In plus, exista o multime de acte ce trebuie modificate in acest caz, incat trebuie ca un angajat sa se ocupe doar de actualizarea preturilor, ceea ce este practic imposibil.”
 
Informatii pe scurt despre o afacere cu patiserie:
Capital initial minim…15.000 euro
Rata profitului…10 – 15 %
Potential de crestere…mare
Situatia pietei…buna
Factori de succes: calitatea si pretul produselor sunt alte doua elemente foarte importante.
Riscuri…majorarea preturilor la materii prime, calitatea variabila a acestora, amplasament necorespunzator, nerespectarea normelor de igiena.

Patiserie -cafenea de succes - afacere importata din Germania


Tags: afaceri profitabileafaceriafacerepatiserieplacinteproduse patiserie


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Afaceri profitabile si simple, cu branzoaice si placinte
Rating:
Nota: 4.46 din 12 voturi

Articole conexe

26 Aug2024

7 motive pentru care afacerea ta are nevoie de o reclama led programabila

Captarea atentiei clientilor este esentiala pentru succesul oricarei afaceri. De cele mai multe ori, prima impresie este cea care face diferenta intre a atrage sau a pierde un potential client. In acest context, o reclama LED programabila nu este doar o investitie inteligenta, ci si o...
Citeste mai departe
22 Dec2023

3 strategii eficiente pentru cresterea randamentului in afaceri

de Afaceri La Cheie
Succesul nu este cu siguranta rezultatul norocului, ci al aplicarii unor metode si tehnici inovatoare, atunci cand vorbim despre acele idei de afaceri cu randament ridicat. Viziunea fiecarui antreprenor este de a combina profitabilitatea financiara cu realizarea personala. Acest obiectiv, desi...
Citeste mai departe
23 Aug2023

3 exemple de afaceri profitabile pe termen lung

de Afaceri La Cheie
In lumea antreprenoriatului, multi aspira sa gaseasca acea idee de afacere care sa le aduca succes si stabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, intr-o piata in continua schimbare, este crucial sa identifici exemple de afaceri care sa fie nu doar profitabile in prezent, ci si durabile si...
Citeste mai departe
15 Sep2021

Partenerii tai de afaceri au datorii? Platforma online InfoQuick.ro te ajuta sa verifici rapid si simplu firmele la ANAF

de Redactia Afacerilacheie.net
Parteneriatele de afaceri sunt esentiale pentru succesul multora dintre companii. Progresam alaturi de clientii, furnizorii si partenerii cu care am incheiat diverse acorduri.    In acelasi timp insa, partenerii de afaceri pot reprezenta un risc pentru propria afacere....
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016